StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK RAZGOVARAO S GIMNAZIJALCIMA

Maturanti, došlo je do obrata! Posljednji put povorka vodi u...

Piše S. R.
22. svibnja 2024. - 14:28
Gradonačelnik na sastanku s predstavnicima Gimnazije Dubrovnik na temu proslave zadnjeg dana školeGrad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Nakon što su građani Gradskog kotara Ploče iza Grada na zboru građana zatražili zabranu proslave zadnjeg dana škole u parku na Pločama radi sugurnosti sudionika maturalne povorke, a Grad Dubrovnik ih podržao i pozvao maturante na sigurniju lokaciju, u Gospinom polju, uslijedio je obrat.

image

Maturanti dubrovačke Gimnazije slave završetak školske godine

Božo Radić/cropix/Božo Radić/cropix

Gradonačelnik  Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su danas na razgovor predstavnice ovogodišnjih maturanata Gimnazije Dubrovnik i njihovu ravnateljicu Katarinu Tolja upravo radi razgovora o proslavi zadnjeg dana škole.

"Usuglašeno je kako će se ove godine po posljednji put dozvoliti održavanje proslave zadnjeg dana škole za maturante, tzv. norijade, u parku na Pločama. S obzirom na to da Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač srednjih škola ne sudjeluje u organizaciji, od iduće školske godine Grad Dubrovnik će preuzeti cjelokupnu organizaciju događanja.

image

Gradonačelnik na sastanku s predstavnicima Gimnazije Dubrovnik na temu proslave zadnjeg dana škole

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Iz sigurnosnih razloga i zbog zaštite prostora male površine, u budućnosti će se proslava organizirati na alternativnoj lokaciji u Gospinom polju koja je svojom pozicijom dostupna svim srednjim školama", priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Inače, ranije je rečeno kako je park na Pločama premale površine i uz samu prometnicu, a s obzirom da tamo svake godine dođu i učenici drugih srednjih škola, predstavlja rizik za sigusnost maturanata.

12. lipanj 2024 09:34