StoryEditorOCM
Dubrovnikbetoniraju se piloti

Napreduju radovi na cesti koja će bitno promijeniti prometovanje u Mokošici

Piše DV
27. veljače 2024. - 16:01

U sklopu radova na izgradnji ceste Tamarić, koja će spajati OŠ Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, u tijeku je izrada pilota, odnosno bušenje te armiranje i betoniranje, na koje će se temeljiti potporni zidovi za buduću prometnicu. Od ukupno 53 predviđena pilota do danas ih je izgrađeno 20-ak, a s njihovom izvedbom paralelno će se raditi temelji i potporni zidovi na već završenim pilotima.

image

Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Upravo zbog ovih radova intenziviran je promet kamionima-mikserima kroz naselje, Ulicom Bartola Kašića, zbog čega se dijelovi kolnika, dok traju ovi radovi, ne mogu koristiti za parkiranje.

image

Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Izgradnja 900 metara duge dvosmjerne spojne ceste Tamarić ključna je investicija u cestovnu mrežu Mokošice, koja će rasteretiti Ulicu Bartola Kašića te osigurati uredno prometovanje do škole. Nova cesta značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole, što će povećati i prometnu sigurnost u ovom dijelu Mokošice.

16. lipanj 2024 00:15