StoryEditorOCM
DubrovnikDani otvorenih vrata Policijske uprave

Osnovci i srednjoškolci pohrlili u Gospino polje, evo što su sve mogli vidjeti!

Piše L. V.
13. lipnja 2024. - 15:42

Brojni osnovnoškolci i srednjoškolci mogli su danas saznati sve što ih zanima o policijskom pozivu, nakon Ploča i Metkovića Policijska uprava dubrovačko-neretvanska danas je održala Dan otvorenih vrata i u Dubrovniku.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ‘‘Prvi hrvatski redarstvenik‘‘, pišu iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici - opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, granične policije i opremu kriminalističke tehnike.

Policijski demo tim interventne jedinice policije prikazao je okupljenima vježbe primjene policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, uhićenje osobe i taktiku postupanja u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Prisutnima se predstavio i policijski službenik Danijel Frljužec koji je sa svojom četveronožnom kolegicom - policijskim psom Cindy pokazao vježbu pronalaska droge skrivenu u putnim torbama.

 

26. lipanj 2024 00:25