StoryEditorOCM
DubrovnikPRESKUPA PLOVIDBA?|

RAVNATELJICA REZERVATA NIKOLINA GRKOVIĆ ODGOVORILA MARIJI NEMČIĆ Evo kako možete do Lokruma uz popust

Piše dv
6. kolovoza 2021. - 12:15

Nakon što se našoj redakciji otvorenim pismom obratila poznata novinarka Marija Nemčić, želeći skrenuti pozornost na, po njezinu mišljenju, previsoku cijenu brodskih karta za Lokrum. Posebno je revoltirana što kartu od  200 kuna  moraju platiti i Dubrovčani koji nemaju prebivalište u Gradu, a imaju kuću u Dubrovniku, gdje provode cijeo ljeto. Tragom ovog pisma, pitali smo direktoricu Rezervata Lokrum Nikolinu Grković za pojašnjenje:

-Cjenik Javne ustanove Rezervat Lokrum donosi Upravno vijeće. Osnivač Ustanove je Grad Dubrovnik. S obzirom na navedeno, Upravno vijeće je donijelo odluku za sezonu 2021. da se osobama s prebivalištem na području grada Dubrovnika osigura besplatan prijevoz brodovima i ulazak u sami Rezervat te su uveli popust od 50 posto na cijenu svih ulaznica do 30. lipnja 2021. za sve posjetitelje. Također, napominjem kako je Javna ustanova Rezervat Lokrum ove godine ustupila 750 pokaza Općini Župa Dubrovačka, 450 pokaza Općini Konavle te 300 pokaza Općini Dubrovačko primorje.

Osobama s nekretninama na području grada Dubrovniku, a prebivalištem na području drugih gradova i županija u cjeniku za sezonu 2021. godinu ponuđene su ostale kategorije ulaznica. Kao i svake godine, u cjeniku su ostale kategorije ulaznica uz predočenje Du-Card kartice 3/7 days te voucher od 10 odlazaka za sve one posjetitelje koji žele posjetiti Lokrum više puta - odgovorila je Grković.

Iz odgovora je vidljivo da se Dubrovčanima koji imaju kuću u gradu, a prebivalište negdje drugdje neće izaći ususret. Jedina opcija koja im se nudi je kupiti voucker od 10 vožnji za 800 kuna, što bi ih za mjesečno kupanje došlo 2400 kuna ili predočenje trodnevnog ili sedmodnevnog DU Carda uz koji dobiju popust na cijenu karte do Lokruma od 20 odnosno 30 posto.

Vezane vijesti

01. svibanj 2024 08:09