StoryEditorOCM
DubrovnikVAŽNA VIJEST ZA MONTOVJERNU

Riješena lokacijska dozvola za cestu iza Kineskog zida! Projekt donosi bolju prometnu protočnost, nova parkirališna mjesta i izvlaštenja

Piše DV
3. travnja 2023. - 14:55

Grad Dubrovnik ishodio je lokacijsku dozvolu za izgradnju javne prometnice s uzdužnim parkiralištem na predjelu gradskog naselja Montovjerna, iza zgrada „Kineski zid“. Riječ je o novoj prometnici kroz naselje, koja će rasteretiti promet ovog dijela Montovjerne. Trasa je ucrtana u GUP Grada Dubrovnika.

Spojna jednosmjerna gradska prometnica povezat će ulice Mihajla Hamzića i Kneza Branimira, čiji se kolnik i nogostup trenutačno koriste i za parkiranje i za dvosmjerno prometovanje vozila. Na taj način dobit će se kružni protok oko zgrada i dodatna parkirališna mjesta.

Novoplanirana prometnica dužine je oko 630 metara, minimalne širine kolnika tri i pol metra, s jednostranim nogostupom širine 1,6 metara i novih 33 parkirališnih mjesta, na predjelima gdje terenske prilike to dopuštaju. 

Kroz trup prometnice položit će se potrebna komunalna infrastruktura - kolektor oborinske odvodnje, nova instalacija javne rasvjete i distributivna telekomunikacijska kanalizacija te vodoopskrbni cjevovod koji će služiti za transport sanitarne i požarne vode, čime se značajno doprinosi protupožarnoj sigurnosti cijelog područja.

Stručne gradske službe nakon ishođenja lokacijske dozvole pristupit će parcelaciji i izvlaštenju, što je preduvjet za podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole. Realizacijom ovog projekta značajno će se poboljšati promet ovog dijela grada.

03. svibanj 2024 01:21