StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE

Roko: Čuo sam u kafani da će na mjestu gruške place niknuti velika zgrada? Franković: Dolazi nam velika filmska produkcija, a oni nemaju gdje jesti jer je sve zatvoreno?!

Piše Dv
26. siječnja 2022. - 10:50

Željko Raguž (DUSTRA) pitao je u kojo je fazi TUP. Franković je kazao kako se pregovara s više komercijalnim banaka o uvjetima mogućeg zaduženja i nakon što se to predstavi Gradskom vijeću, a do 31. ožujka treba osigurati potrebna kreditna sredstva. Prostori TUP-a neće se besplatno dodjeljivati, a kože se jedino govoriti o komercijalnim navodima u prostorimca TUP-a.

Ivan Cetinić (nezavisni) govorio je prodaji Dubrovnik Carda, a pitao je za sanaciju Kaša. Franković je rekao da situacije oko DuCarda ide dobro, razmišlja se načinu promoviranja DuCarda. Rekao je da će se pokazati eksponencijalni rast za DuCard. Kad su u pitanju Kaše, potrebna dokumentacija izrađena, a čim se nađu sredstva, ići će se u sanaciju. Franković je izrazio nadu da će započeti nabava za Kaše jer je to bitno za Grad Dubrovnik i Županijsku lučku upravu.

Ivica Roko (nezavisni) pitao je za placu u Gružu odnosno pravi li se velika zgrada na prostoru današnje gruške place. Franković je kazao kako uskoro kreće obnove place u Gružu, a dodao je kako bi se uređenjem mogao oplemeniti taj prostor, a placa će prebaciti u Lapad tijekom radova u Gružu. Demantirao je kako se neće graditi nikakav veliki objekt.

Maro Kristić (Most) pitao je za spomenik dubrovačkim braniteljima, gdje se nalazi i koliko je utrošeno novaca za taj spomenik i plaća li se za njegovo skladištenje. Kristić je podsjetio na avioveze tijekom zimskih mjeseci te je rekao kako je lako loša odnosno katastrofalna. Franković je kazao kako su došli ljudi koji zaduženi za budući spomenik poginuloj djeci i poginulim braniteljima. Do kraja godine bi se završili procedure za oba spomenika. Sve će raditi u suradnju s braniteljskim udrugama,a bit će uključena šira javnost, a važan je i stav konzervatora. Franković je demantirao Mostovce, rekao je kako je Dubrovnik povezan s Instanbulom. Rekao kako je grad nažalost prazan. Dodao je kako dolazi velika filmska produkcija te se pitao gdje će jesti, a prvi kruzer dolazi početkom veljače. Rekao je da zakupci prostora ne mogu baš sve zatvoriti te da se trebaju dogovoriti hoće li raditi na 'par ili nepar' ili će ih Grad Dubrovnik rasporediti. Gradonačelnik je kazao kako ne vidi razlog za pesimizam, najave su dobre. Kristić je kritizirao destinacijski menadžment u Dubrovniku te se zapitao na čemu se temelje dobra predviđanja?.

24. travanj 2024 02:57