StoryEditorOCM
DubrovnikNe privlači ih igla

Sportska dvorana postala je prevelika: zbog sve slabijeg odaziva Dubrovčana, cijepljenje seli na drugu lokaciju, a smanjuje se i broj timova

Piše K.Filičić
16. veljače 2022. - 18:06

U sportskoj dvorani u Gospinom polju i danas je organiziran punkt za cijepljenje. Jutros se cijepiti odlučilo 177 sugrađana. Prvu dozu primilo je 14 sugrađana, drugom je cijepljeno 45 osoba, a treću, tzv. booster dozu primilo je njih 118, doznajemo od Branka Bazdana, ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik. S obzirom na sve manji odaziv cijepljenju što se događa iz tjedna u tjedan, u Domu zdravlja Dubrovnik razmišljaju o povratku punkta za cijepljenje na staru lokaciju.

-  Poslali smo upit Studentskom centru da se vratimo u njihove prostore s obzirom na mali broj zainteresiranih za cijepljenje. Ako budemo mogli, od idućeg tjeda gledat ćemo se vratiti u Studentski centar jer tamo je ipak zgodnije, bolja je prilagođenost prostora, manji je, a mi ćemo osloboditi Sportsku dvoranu – kaže Bazdan. Cjepljenje za sve zainteresirane sugrađane organizirat će se i iduću srijedu samo se još ne zna na kojoj adresi, Sportskoj dvorani ili Studentskom domu. Također, od idućeg tjedna na punktu će biti i manje timova, umjesto dosadašnjih pet s obzirom na slabiji odaziv bit će dostatna tri tima za cijepljenje.

image
Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan
Tonći Plazibat/cropix

Na punktu u Gospinom polju na raspolaganju su jutros bila cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson & Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech). Valja podsjetiti kako booster dozu mogu primiti sve osobe kojima su protekla tri mjeseca od primanja druge doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna Biotech) i Vaxzevria (AstaZeneca), odnosno dva mjeseca od primanja jedne doze Janssen (Johnson & Johnson).

Ovog tjedna nije bilo cijepljenja stranih državljana zbog ranije popunjenih svih slobodnih termina po ordinacijama, kaže ravnatelj Bazdan, ali najavljuje da će biti organizirano sljedećeg tjedna.

25. travanj 2024 21:01