StoryEditorOCM
DubrovnikNASTAVLJA SE PREPISKA

Srđevci odgovorili Krili i HDZ-u: Nabacujete se blatom! Zbog rezultata nedavnih anketa ‘tresu vam se gaće‘ i u Gradu i Županiji

Piše Dv
3. ožujka 2023. - 11:19

Iz stranke Srđ je Grad osvrnuli su se na optužbe tajnika Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Roberta Krile koji je upozorio kako predsjednica Gradskog kotara Lapad, Anamarija Miletić, ne plaća koncesiju na pomorskom dobru, ali i da postoji još jedan ugostiteljski objekt koji bespravno koristi pomorsko dobro, a vlasnici objekata su ‘srđevci‘, a upravo ‘srđevci‘ mu nisu ostali dužni:

Vezano za recentne napade koji dolaze iz HDZ-a na naše članove, u SJG se pokušavamo i kao pojedinci i kao stranka ne valjati u blatu sa svinjama, jer poznato je da svinje u tome uživaju. No, kako HDZ-ovi prvoborci od valjanja u blatu ne odustaju, zbog javnosti i istine moramo se oglasiti te ovom prilikom istaknuti samo nekoliko sljedećih činjenica.

Do 2015. godine, kada je Vlada RH, mimo volje ne samo građana Dubrovnika, nego i samog Grada i Županije, izdala koncesiju za marinu na Lapadskoj obali, na Lapadskoj obali uredno se plaćala koncesijska naknada.

Od 2015. godine, odnosno izmjene prostornih planova koji su omogućili gradnju marine, na predmetnom dijelu obale ne izdaje se koncesija, jer se taj dio Lapadske obale vodi kao cesta. Da je Lapadska obala uređena kad je trebala biti uređena, "spornih" mulica tu odavno ne bi bilo. Da je Grad Dubrovnik u proteklih 7 godina, od kojih je HDZ na vlasti punih 6, bilo što smatrao spornim, valjda bi putem komunalnog redarstva naplatio kazne.

No, nemojmo se zavaravati. Postoji točno 5 razloga zbog kojih se HDZ o ovom trenutku nabacuje blatom:

1. Nedostatak argumenata kojima bi branili zakon opasnih namjera o pomorskom dobru

2. Rezultati nedavnih anketa prema kojima im se „tresu gaće“ i u Gradu i Županiji

3. Osveta pojedincima koji su se usudili predvoditi prosvjede na Lapadskoj obali

4. Jal zbog izgubljenih izbora u Lapadu

5. Poruka svima koji se javno suprotstave HDZ-u

Zaključimo, intervencijom Vlade RH temeljem Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske dogodilo se upravo ono što će postati stalna praksa ukoliko se izglasa Zakon o pomorskom dobru kojeg kritiziramo. Naime, u tom će slučaju obalu koncesionirati veliki igrači i istisnuti ne samo građane, nego i lokalne male poduzetnike.

Pozivamo još jednom sve građane i građanke da podrže našu peticiju #NIJEDOBRO protiv novog Zakona o pomorskom dobru i protiv uzurpacije plaža putem višegodišnjih koncesija. Do sada ju je potpisalo više od 25 tisuća ljudi!

Hvala svima koji su to učinili, a link na peticiju slobodno proslijedite prijateljima i poznanicima! - napisali su ‘srđevci‘. 

19. travanj 2024 04:22