StoryEditorOCM
DubrovnikPjesmom i plesom osvojili srca i nagrade!

Učenici 2. C razreda Osnovne škole Montovjerna poslali poruku koja je sve iznenadila

Piše PROMO
19. lipnja 2024. - 11:52

Povodom Europskog tjedna mentalnog zdravlja Studenac je proveo kreativni nagradni natječaj za učenike nižih razreda osnovnih škola

Sveopća digitalizacija ubrzala je našu svakodnevicu i ponekad se čini teškim zadržati fokus. Osim što je u potpunosti promijenila naš dnevni ritam, višestruko je utjecala na odrastanje djece i mladih. Najmlađi se tako suočavaju s brojnim izazovima, od pritiska školskih i izvannastavnih obveza, novih socijalnih interakcija, trendova koji postavljaju društvene mreže, a ponekad i negativnih iskustava poput vršnjačkog nasilja te nasilja u obitelji. Navedeni izazovi ujedno su i potencijalni rizici koji mogu imati značajan utjecaj na njihovo mentalno zdravlje. Zato je ključno od najranije dobi poticati zdrave životne navike i educirati ih o njihovoj emocionalnoj i mentalnoj dobrobiti.

image

Edukativnim kvizom učenici su se podsjetili koliko je usvajanje zdravih navika važno za njihovo odrastanje

Zašto je važno brinuti o mentalnom zdravlju?

Briga o mentalnom zdravlju pomaže djeci da razviju svoje potencijale i pripremi ih za suočavanje s budućim izazovima. Aktivnosti poput igre, kreativnog izražavanja i edukacije o emocijama omogućuju im da bolje razumiju sebe i svijet oko sebe, što pozitivno utječe na njihov razvoj. U cilju educiranja roditelja o ispravnom usmjeravanju odgoja djece prema suradnji i razumijevanju, ali i upućivanja djece na zdrave životne navike i korake kojima će na uspješan način očuvati te kvalitetno razvijati svoje mentalno zdravlje, trgovački lanac Studenac pokrenuo je projekt „Mijaus Family“. Riječ je o edukativnom programu vjernosti kojim su djeca dobila priliku upoznati se s članovima „Mijaus Family“ te kroz igru, edukativna videa i interaktivni sadržaj naučiti više o zdravim životnim navikama i uspješnom suočavanju s problemima koji ih opterećuju.

image

"Mijaus Family" programom Studenac je istaknuo važnost očuvanja mentalnog zdravlja djece i usvajanja zdravih životnih navika

Natječaj „Mijaus mace zagrli i dobre navike prigrli“

Kako bi dodatno naglasio važnost očuvanja mentalnog zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika, Studenac je povodom ovogodišnjeg Europskog tjedna mentalnog zdravlja, u svibnju pokrenuo nagradni natječaj „Mijaus mace zagrli i dobre navike prigrli“. Cilj je bio potaknuti učenike nižih razreda osnovnih škola na kreativnost i zabavu, odnosno da osmišljavajući originalnu izvedbu pjesme edukativnog programa vjernosti „Mijaus Family“, zajedno s učiteljima i učiteljicama pričaju o važnosti mentalnog zdravlja i usvajanju zdravih životnih navika. S obzirom na to da je Studenac, kao susjedski dućan u kojem možete pronaći i sitno i bitno, posebno usmjeren na lokalnu zajednicu, ovoga puta na prezentaciju pjevačkog umijeća i plesnih koraka izazvani su učenici nižih razreda osnovnih škola s područja grada Dubrovnika.

Dobro uvježbanom točkom učenici 2. C razreda OŠ Montovjerna osvojili su nagradni natječaj Studenca „Mijaus mace zagrli, dobre navike prigrli”

Bravo za 2. C Osnovne škole Montovjerna!

Ovoga su se puta najbolje „upjevali“ i „rasplesali“ učenici 2. C Osnovne škole Montovjerna koji su zajedno sa svojom učiteljicom Anamarijom Daničić osmislili originalnu plesnu točku i otpjevali himnu edukativnog programa vjernosti „Mijaus Family“ te svima poručili da budu sretni, jer je „sreća jako važna za zdravlje“! Mališani su tako na svoj način prepoznali koliko je važno svakodnevno se usmjeravati prema postizanju sreće jer ona poboljšava kvalitetu našeg života, potiče pozitivne odnose s drugima i doprinosi našem općem blagostanju i zdravlju. Pobjednički razred u njihovoj su školi posjetili predstavnici Studenca koji su mališane obradovali poklon paketima u kojima su se nalazile najumiljatije Mijaus mace te paket slatkog, ali zdravog iznenađenja. Osim toga, za učenike je priređen i edukativni program koji je obuhvatio kviz i zajedničko gledanje edukativnih videa „Mijaus Family“ programa kojima se djeci dodatno naglasila važnost usvajanja zdravih životnih navika.

image

Predstavnice Studenca u posjeti OŠ Montovjerna: Ivana Nakić (Studenac), učiteljica Anamarija Daničić, Anja Škulje Makjanić (Studenac) i ravnateljica Lucija Vujica

„Natječaj je odličan primjer sinergije kreativnosti i edukacije“

„U Osnovnoj školi Montovjerna nastojimo sudjelovati u što više projekata koji ističu važnost mentalnog zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika kod učenika. O tim temama kontinuirano govorimo i u sklopu nastavnih programa, stoga smatram kako ovako kreativne priče mogu biti njihova dobra nadogradnja. Nagradni natječaj Studenca odličan je primjer sinergije kreativnosti i edukacije kojom se postiže pozitivan utjecaj na učenike i ostavlja dugoročan utisak na djecu. Sretna sam što su upravo učenici naše škole pobijedili i još jednom želim čestitati čitavom 2. C razredu i njihovoj učiteljici Anamariji“, poručila je Lucija Vujica, ravnateljica Osnovne škole Montovjerna.

image

Učenici 2. C za dobrodošlicu su gostima iz Studenca pripremili izložbu crteža maca iz edukativnog programa "Mijaus Family"

„Učenici su uživali pripremajući nastup“

„Kada sam svojim učenicima prenijela sretne vijesti o pobjedi mislili su da se šalim. Ponovila sam im i u razredu je nastala sveopća nevjerica, a prema meni je bilo upereno mnoštvo zbunjenih pogleda. Povjerovali su mi tek iz trećeg puta i trebali ste vidjeti erupciju oduševljenja. Moram priznati da sam i sama bila presretna, jer znam koliko su se marljivo pripremali i uživali kada smo snimali našu točku. Osim što nas je ponovno potaknuo na razgovor o mentalnom zdravlju i zdravim navikama, natječaj je učenicima pokazao kako je u životu važno biti kreativan, ustrajan i raditi timski, što im je uistinu važna životna lekcija. Zbog toga se želim zahvaliti Studencu na ovom hvalevrijednom natječaju koji je razveselio moje učenike i učinio me toliko ponosnom“, istaknula je Anamarija Daničić, učiteljica 2. C razreda Osnovne škole Montovjerna.

image

Osim slatkih poklona i Mijaus maca, Studenac je pobjedničkom razredu za uspomenu pripremio i personaliziranu bojanku

Studenac nastavlja provoditi inicijative kojima brine o zajednici

"Projektom ‘Mijaus Family‘ na interaktivan smo način djeci i njihovim roditeljima približili temu mentalnog zdravlja i potaknuli ih na usvajanje zdravih životnih navika. Kako bismo najmlađe dodatno angažirali te na kreativan način osvijestili o ovim temama, pokrenuli smo i nagradni natječaj „Mijaus mace zagrli i dobre navike prigrli“. Nastup i poruka mališana iz 2. C razreda OŠ Montovjerna potpuno nas je osvojila. Zato im čestitam na prvoklasnoj izvedbi, a željela bih čestitati i njihovoj učiteljici te ravnateljici koje su prepoznale vrijednost našeg natječaja. Uživali smo u zajedničkom druženju, a radost na licima djece dok su sudjelovala u edukativnom programu i primala nagrade najbolji su dokaz vrijednosti naše inicijative. Studenac će nastaviti poticati slične inicijative i u budućnosti, jer vjerujemo kako je ulaganje u zdravlje i dobrobit djece temelj sretnije i zdravije zajednice“, zaključila je Anja Škulje Makjanić, voditeljica projekata korporativnih komunikacija u Studencu.

25. lipanj 2024 10:22