StoryEditorOCM
DubrovnikNADA POSLJEDNJA UMIRE

‘Uspjeli smo! Odnijeli su stol i klupu na popravak! Bar tako mislimo jer ih nema!!‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
5. lipnja 2024. - 15:00

- Jeeee! Uspjeli smo! Odnijeli su stol i klupu na popravak! Bar tako mislimo jer ih nema!! Nitko nas iz komunalnog nije obavijestio!! Briga njih za nas - napisala je na fb stranici udruge Eko centra Zeleno sunce - Eko Omblići voditeljica ove udruge za djecu i mlade Jadranka Šimunović.

Malo prije ove objave, voditeljica je objavila još jednu fotografiju uz riječi:

- Vandali do kasno u noć galame, lome, ruše, bacaju smeće i to ispod 4 kamere! Jutros smo zatekli hrpu smeća po podu u Eko parku u Mokošici! Naravno, pokupili smo ga kao i svaki put jer nije prvi put. A kultura? Čine li to ovako i doma? - zapitala se. - Policije ni komunalnih redara nigdje!! Jedan jedini čistač u Mokošici je na bolovanju! - napisala je Šimunović.

image

Eko park u Mokošici

Privatni Arhiv/

Nazvali smo je i pitali je li u međuvremenu doznala gdje su nestali klupa i stol iz Eko parka u Novoj Mokošici?

- Nismo. Ako su ih odnijele komunalne službe, bilo bi lijepo da su nam to javili. A možda su ih i ukrali... - zdvaja Mokošanka. - Stol je bio cijeli raskliman, star je sigurno 12 godina, pa se neće usrećiti ako su ga ukrali. No, djeca će biti tužna jer su se tu često slavili rođendani, družili su se... - kaže Jadranka Šimunović i naglašava da se vandalizam odvija pod budnim okom čak četiri kamere, ali nitko nikad nije sankcioniran. Čemu onda služe?, pita se. Ako imate ikakva saznanja o sudbini klupe i stola iz Eko parka u Mokošici, javite!, apelira.

25. lipanj 2024 13:10