StoryEditorOCM
DubrovnikUPUTE OPĆINSKOG SUDA

Zaposlenici će se testirati ispred zgrade, a COVID potvrde moraju imati svi, zaposlenici i odvjetnici, ali postoje iznimke

Piše Silvia Rudinović
16. studenog 2021. - 09:42

Od danas mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obveznim COVID potvrdama ili testiranju, vrijede i za Općinski sud u Dubrovniku. Prema uputama Vrhovnog suda, pravosudni dužnosnici, državni službenici i namještenici dužni su kod dolaska na posao 16. i 19. studenoga te ubuduće svaki ponedjeljak i srijedu pravosudnom policajcu na ulazu u zgradu predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili negativni nalaz brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati, odgovarajući drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Zaposlenici koji danas ne rade zbog bolovanja, godišnjeg odmora ili nekog drugog razloga, dužni su prilikom prvog dana povratka na posao predočiti spomenutu potvrdu.

Bez potvrde nema ulaska

„Ukoliko pravosudni dužnosnici, državni službenici i namještenici ne predoče navedene isprave neće im se omogućiti ulazak u zgradu niti boravak u zgradi“, stoji u uputama.

Organizirano testiranje brzog antigenskog testa za pravosudne dužnosnike, državne službenike i namještenike u sjedištu suda obavljat će se ispred zgrade svakog ponedjeljka i srijede, od sedam do osam sati, a za one u Stalnoj službi u Korčuli testiranje brzim antigenskim testom će se organizirati pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo ili Domu zdravlja Korčula prema unaprijed dogovorenom terminu.

Pravosudna dužnosnica i državna službenica Stalne službe u Lastovu testiranje brzim antigenskim testom obavit će u vlastitom angažmanu.

Pravosudni dužnosnici, državni službenici i namještenici koji nisu radili u navedene dane organiziranog testiranja te su predočili prilikom prvog dana brzi antigenski test, kao i oni za koje nije organizirano cijepljenje odnosno iz drugih razloga nisu bili prisutni ili nisu testirani u dane organiziranog testiranja, refundirat će se troškovi u visini cijene brzog antigenskog testa.

Iznimke

Stranke, okrivljenici, odvjetnici, sudski tumači, sudski vještaci, djelatnici centra za socijalnu skrb te druge osobe koje dolaze u sud po bilo kojoj osnovi također su dužne prilikom ulaska u zgradu predočiti pravosudnom policajcu EU digitalnu COVID potvrdu ili potvrdu o testiranju. U suprotnom, neće moći ući u zgradu.

Međutim, kako su jučer naveli iz suda, postoje iznimke.

„Iznimno od stavka prvog i drugog ovog članka, strankama, okrivljenicima, svjedocima, odvjetnicima, sudskim tumačima, sudskim vještacima, djelatnicima centra za socijalnu skrb te drugim osobama koje dolaze u sud jer je njihova prisutnost zakonom propisana u sudskim postupcima, omogućit će se ulazak u zgradu bez isprava iz stavka prvog ovog članka, uz prethodno predočenje poziva ili druge isprave kojom dokazuju da su u određeno vrijeme i mjesto pozvani u sud te uz obvezno nošenje zaštitne maske za lice“.

18. travanj 2024 23:19