StoryEditorOCM
KonavlePREDSJEDNIK SABORA U CAVTATU

Jandroković nahvalio Konavle: ‘Jedna od rijetkih općina gdje raste broj stanovnika‘

Piše dv
9. srpnja 2023. - 15:35

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravio je u danas u Konavlima gdje je održao sastanak s načelnikom Općine Božom Lasićem nakon čega je upriličen obilazak projekta obnove rive u Cavtatu.

Sastanku su nazočili i predsjednik TZ–a općine Konavle Frano Herendija, pročelnik Miljenko Mikulić, direktor ZL Dubrovnik Viktor Šober kao i direktori komunalnih društava kojima je osnivač Općina Konavle.

Načelnik Lasić na sastanku je upoznao predsjednika Sabora Jandrokovića s posebnostima Konavala.

Istaknuo je brojne projekte koji se provode, od obnove cavtatske rive, komasacije Konavoskog polja, projekta nove zgrade OŠ Cavtat koja je prije dva dana dobila građevinsku dozvolu, planove za razvoj Poduzetničke zone u Čilipima, marinu u Cavtatu i brojne druge.

Napomenuo je kako je Općina Konavle jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj koja je u demografskom plusu te kako je nakon ratnih razaranja i uništenih stotine domova gospodarstvo obnovljeno i napreduje. Kazao je kako je turistička sezona više nego dobra u Konavlima te kako smo blizu povratku na situaciju kakvu smo imali pretpandemijske 2019. godine.

Predsjednik Sabora istaknuo je ovom prilikom svoje zadovoljstvo posjetom i načinom na koji ova općinska uprava djeluje na raznim poljima. Izrazio je svoju potporu u krucijalnim projektima poput izgradnje rive, komasacije Konavoskog polja, nove zgrade škole itd.

-Dobra je suradnja općine i županije, kao i s nacionalnom razinom, projekti se realiziraju i vjerujem da će se to odraziti na životni standard ljudi koji ovdje žive. Posebno ohrabruje da se povećao broj stanovnika od posljednjeg popisa i općina Konavle jedna je od rijetkih sredina u kojoj raste broj stanovnika, što je jako dobro -istaknuo je Jandroković.

Prethodno sastanku, načelnik Lasić i predsjednik Sabora Jandroković zapalili su svijeće na spomeniku poginulim braniteljima “Konavoska mati”, a nazočili su i svetoj misi u Župi svetog Nikole u Čilipima te folklornom nastupu KUD Čilipi. Također predsjednik Jandroković obišao je i Zavičajnu kuću u Čilipima, a nakon sastanka u Cavtatu i Kuću Vlaha Bukovca.

28. travanj 2024 13:44