StoryEditorOCM
KonavleODGOVOR NA KRITIKE |

NAČELNIK BOŽO LASIĆ ODGOVORIO PETROVU: Klečat ću, plakati i moliti kad god treba za moje Konavljane. A Petrov je svoje u Metkoviću pokazao na izborima

Piše Gabrijela Bijelić
18. listopada 2021. - 11:54

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić jutros je za Dubrovački komentirao prozivke koje je na njegov račun zbog komasacije Konavoskog polja uputio čelnik Mosta Božo Petrov.

- Gospodin Lasić se slikao s ministricom poljoprivrede i tada je istaknuto da se kreće u projekt komasacije. To je bilo kada?! Prošlo je već godina, dvije dana. Gospodin Lasić treba izaći u javnost, kao načelnik svoje općine, i reći što je on radio. Ne treba se njega zvati za pitati u kojoj je fazi projekt. Nije on na nekom pijadestalu da ga se treba zvati na telefon i da on treba meni davati račun. On treba podnijeti račun ljudima. Što je u Konavoskom polju napravljeno u zadnjih dvadeset godina? Pa vi imate brojku da se gotovo 100 i nešto milijuna kuna gubi zato što Konavosko polje nije u funkciji. Sad on plače da se to ne može staviti u funkciju. Pa se slikao s ministricom poljoprivrede i rekao da će on to napraviti – poručio je Petrov u subotu sa stranačkog obilaska Dubrovnika.

image
Šef Mosta Dubrovnik Božo Petrov u subotu je oštro prozvao konavoskog načelnika
Tonči Plazibat/Cropix

Lasić mu odgovara:

- A što reći? Gospodin Petrov je čovjek sa saborskom plaćom, stigne putovati i govoriti okolo, a ja dotle radim. Što se tiče mog plakanja, uvijek ću plakati, klečati ili moliti ako je za korist moje zajednice. Uostalom, i on i ja smo na lokalnim izborima pokazali, svatko u svojoj sredini, koliko nas sugrađani uvažavaju. Toliko bih o tome, imamo zajedničke prijatelje pa se ne bih više prepucavao s njim preko medija. Reći ću tek da je u Konavoskom polju u zadnjih godinu i pol dana napravljeno koliko se napravilo u posljednjih trideset godina i iz dana u dan napredujemo - izjavio je konavoski načelnik koji ne smatra da stalno u medijima treba govoriti koliko se učinilo na komasaciji:

- To je složen i dugotrajan proces, moramo srediti stanje kakvo se vuče 60 i više godina. I još bih ponovio da u svemu imamo punu potporu ministrice poljoprivrede Marije Vučković - zaključio je Lasić na temu revitalizacije Konavoskog polja koje u lokalnim razvojnim strategijama predstavlja iznimni gospodarski poljoprivredni resurs za područje Općine Konavle i Dubrovačko – neretvanske županije. Hrvatske vode izrađuju plan navodnjavanja ključan za revitalizaciju polja. Još ranije je određen obuhvat Konavoskog polja kao predmet komasacije kojom se odjeljuje državno od privatnog zemljišta, nakon čega će jedno i drugo biti opremljeno cestovnom infrastrukturom te sustavom navodnjavanja.

25. travanj 2024 08:22