StoryEditorOCM
KonavleKONAVLE |

Načelnik Lasić i ravnatelj ŽUC-a Kaštelan potpisali Sporazum o financiranju rekonstrukcije ceste od Dubravke do Debelog Brijega

Piše dv
20. travnja 2021. - 13:51

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan potpisali su u utorak u zgradi Općine Konavle Sporazum o financiranju županijske ceste Dubravka – Debeli brijeg.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik načelnika Ivo Radonić te zamjenik župana Joško Cebalo.

Načelnik Lasić ovom je prilikom zahvalio ŽUC-u na dugogodišnjoj suradnji kao i županu Nikoli Dobroslaviću, ali naravno i mještanima koji su uz trasu ceste pristali ustupiti zemljište za rješavanje ovog važnog pitanja.

”Ovo je jedina županijska cesta u Konavlima koja je zaista ostala potpuno neprimjerena i drago mi je da će se stvari konačno početi rješavati. Uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača, a radove očekujemo koncem srpnja ili kolovoza. Ova investicija od oko 5,5 milijuna kuna radit će se po etapama, a radovi će biti završeni za nešto više od dvije godine”, rekao je načelnik Lasić.

Župan Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako Županijska uprave za ceste svake godine u ceste uloži 120 milijuna kuna te istaknuo zadovoljstvo i ovom investicijom. Napomenuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija aktivno nastavlja raditi na razvoju prometne infrastrukture te dodao kako je za brzu cestu Zračna luka Dubrovnik – Dubrovnik dokumentacija u uznapredovalom stupnju izrade.

Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan istaknuo je kako je ova cesta jedina ŽC u Konavlima koja nema uvjete za dvosmjerni promet, što će se riješiti ovom investicijom.

”Općina Konavle riješila je imvinsko-pravne odnose, a ŽUC dokumentaciju. Ovo je nastavak naše uspješne suradnje”, rekao je Kaštelan.

22. travanj 2024 10:26