StoryEditorOCM
KonavleAgroturizam Konavle

Održana radionica slastičarstva u Konavlima

Piše dv
13. veljače 2024. - 08:56

Kuharska radionica okupila je u kuhinji konobe Mrs&Mr Caput predstavnike konavoskih agroturizama i gastro zaljubljenike. Voditeljica radionice, profesorica kuharstva i slastičarstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik Marija Bazdan je za ovu prigodu primjenom tradicijskih namirnica kreirala zanimljive i ukusne recepte koji mogu biti nova ponudu konavoskih agroturizama. Nakon višesatne radionice na stolu se servirao liker od ječmene kave s ukusnim keksima od raženog brašna, suhih smokava i morača, kolač od slanutka u šatou od malvasije dubrovačke, kolač od kukuruznog brašna s kremom od mladog sira i meda, krema od rogača s umakom od naranče te krema od skute s bobicom u prezli. 

Suradnja s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik je temeljena na sporazumu o suradnji na razvoju ruralnog turizma, a odvija se u okviru projekta NOVA GENERACIJA kojeg Agroturizam provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta. 

Nova gastro radionica u Konavlima je planirana za  24. i 25. veljače, a već sljedeći vikend se organiziraju radionice za vinogradare i manifestacija Gusti od kobasica koja uz edukativni ima i natjecateljski i zabavni dio programa. 

03. svibanj 2024 14:48