StoryEditorOCM
KorčulaVELA LUKA

U Domu zdravlja dr. Ante Franulović u rad pušten novi videoenterološki stup

Piše r. r.
7. lipnja 2024. - 21:48

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo posjetili su Dom zdravlja dr. Ante Franulović u Veloj Luci gdje je u rad pušten novi videoenterološki stup s kolonoskop i gastroskopom.

Riječ je o uređaju vrijednom gotovo 115 tisuća eura, a koji će uvelike doprinijeti zdravstvenoj usluzi stanovnika cijelog otoka Korčule.

Na uređaju se mogu obavljati svi gastroenterološki pregledi, videogastroskopija i videokolonoskopija, te polipektomija, a uređaj će pomoći u otkrivanju smetnji i oboljenja probavnoga sustava, posebno malignih oboljenja i prevencije najvažnijeg karcinoma debelog crijeva.

Župan nikola Dobroslavić pohvalio je rad Doma zdravlj, kao i vrijednu inicijativu za nabavljanje ovog važnog uređaja te poručio kako će županija i dalje ulagati i poboljšanje zdravstvenih usluga na cijelom svom području.

Današnjem predstavljanju videoenterološkog stupa, uz ravnatelja Juricu Petkovića i djelatnike Doma zdravlja, nazočili su i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić te načelnik Općine Blato Ante Šeparović.

24. lipanj 2024 00:02