StoryEditorOCM
NeretvaStare delicije s Trkalja

Jeste li ikad kušali pohana kliješta raka? Trebali ste doći na Ribarsku noć i vidjeti što je sve bilo na jelovniku

Piše Ante Šunjić
15. rujna 2024. - 16:05

Na lokaciji Trklje pokraj Šarić Struge održana je tradicionalna Ribarska noć. Domaćini su se potrudili pripremiti brojna jela pa su ljubitelji dobre hrane imali „slatke brige“, za koje se jelo odlučiti. A da je izbor zaista bio bogat, potvrđuje i popis jela koja su pripremljena i poslužena:

- Brudet

- Bakalar

- Školjke na buzaru

- Crni rižot od sipe

- Gulaš od sipe sa bobom

- Gulaš od divljaĉi

- Polpete od mesa plavog raka

- Pohana kliješta od raka

- Fiš paprikaš od soma i šarana (pripremali prijatelji iz Novog Sada)

- Som i šaran sa kukuruznim brašnom pečeni na svinjskoj masti u "talandati" (pripremali Novosađani)

- Prženi gavuni

- Kamenice

- Riblja pašteta

- Sirnica i burek

image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/
image
Ante Šunjić/

 

04. studeni 2024 20:32