StoryEditorOCM
NeretvaMetković: Eko rural

OPG-i izložili svoje proizvode i rukotvorine

Piše DV
9. listopada 2021. - 13:46

Osmi po redu Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko rural“ koji se održava u metkovskom gradskom parku okupio je obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja su izlagala svoje proizvode i rukotvorine, piše metkovic.hr

Ovogodišnji „Eko rural“ otvorio je gradonačelnik Dalibor Milan, a uz nazočnost Nebojše Jerkovića iz Modro-zelene zadruge, Simone Pavlović iz Udruge ‘Dobra’, Mije Vukušića iz Zajednice braniteljskih zadruga, Olivera Solde iz Ministarstva branitelja Hercegovačko-neretvanske županije te izaslanice ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Eleonore Pavlović.

  Kako je ovim prigodom istaknuto, cilj manifestacije je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, posebice onih uključenih u ekološku proizvodnju te onih koji se bave izradom različitih rukotvorina.  

Sajam organizira Udruga Dobra i Zajednica braniteljskih zadruga, a financiran je od strane Grada Metkovića.  Održava se u sklopu projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ vrijednoga 1.108.497,50 kuna te sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda.

20. travanj 2024 07:13