StoryEditorOCM
NeretvaDani o. Ante Gabrića

Poruka mira iz metkovske Gimnazije: Mir i ljubav u čovjeku! Mir i ljubav čovječanstvu!

Piše Stanislav Soldo
2. ožujka 2022. - 07:48

Od 28. veljače do 5. ožujka u Metkoviću se održavaju 7. Dani oca Ante Gabrića. Nositelj ovogodišnjeg programa pod sloganom „Otac Ante Gabrić iz 600-godišnjeg Grada Metkovića“

je Gimnazija Metković uz pokroviteljstvo Grada Metkovića.

Slaveći 600. obljetnicu Grada, ističemo oca Antu Gabrića kao najveću duhovnu snagu i vrijednost slavnog Grada Metkovića. Zaista, kažem vam, ako imate vjere koliko je zrno goruščino te kažete ovoj gori: „Premjesti se odavde ovamo! I premjestit će se i ništa vam neće biti nemoguće!“ (Mt 17, 14-20). Žitelji Metkovića i neretvanske doline bogati su vjerom koju uzdižu i svjedoče. Negdje oko 350 svećenika, redovnika i redovnica s ovog područja obogatilo je crkvu, produhovilo i potaknulo prosvijetljenost i obrazovanost stanovništva. Nekoliko učenika i učenica Gimnazije danas su u svećeničkim i redovničkim zvanjima i pozivima.

Naziv izložbe plakata Od zrna gorušice preko zrna rogača i zrna krunice osim vizualne percepcije ima snagu riječi i duhovnu spoznaju, zapisala je profesorica Vanja Gabrića na mrežnim stranicama Gimnazije.

Otac Ante Gabrić i sveta Majka Tereza posjetili su Metković 1978. Godine.

26. svibanj 2024 05:36