StoryEditorOCM
PelješacRazvoj outdoor ponude

Izrađena nova tiskana karta Pelješca

Piše dv
30. rujna 2022. - 09:20

Turističke zajednice s područja Pelješca – Orebić, Ston, Janjina i Trpanj posljednje dvije godine projektno su udružene, te se kontinuirano radi na razvoju manifestacija i na razvoju outdoor ponude.

U sklopu razvoja outdoor ponude prošle je godine predstavljena interaktivna karta Pelješca, a sada je izrađena i tiskana karta MTB (brdsko biciklističkih), pješačkih staza i planinarskih putova cjelokupnog Pelješca.

Karta sadrži pet kružnih MTB i osam pješačkih staza te su za svaku stazu tehnički podaci o dužini i težini staze, vrsti podloge, a priloženi su i opisi i fotografije. Pored navedenih staza ucrtana je i mreža planinarskih putova. Karta je dvostrana te obuhvaća cijeli Pelješac, a dijelit će se u informativnim centrima turističkih zajednica, na recepcijama hotela i kampova.

Karta Pelješca izrađena je u suradnji s našim afirmiranim stručnjacima outdoor svijeta - Goranom Šepićem kao voditeljem projekta (iskusnim planinarom, planinarskim i biciklističkim vodičem), suradnikom na projektu Martinom Čotarom (s ostvarenim brojnim kvalitetnim outdoor projektima) te uz dokazani dizajn Alena Paliske (organizator brojnih utrka među kojima i Istria 100 by UTMB, realiziranih brojnih dizajnerskih projekata). U suradnji s njima izrađena je kartografska outdoor podloga Pelješca u mjerilu 1:40.000 te je u cijelosti osmišljen idejni koncept, grafička priprema i priprema za tisak karte. Nova karta bit će dostupna online u smanjenoj web-verziji.

Pelješac posljednje dvije godine intenzivno razvija outdoor ponudu - do sada je napravljena interaktivna karta čije su staze osmišljene u suradnji s lokalnim biciklistima i planinarima. Nakon izrađene tiskane karte, plan je do kraja godine izraditi elaborat brdsko biciklističke i pješačke signalizacije.

Kako naglašavaju iz turističkih zajednica cilj projekta je produljenje pred i posezone, a s obzirom da je outdoor potražnja u stalnom porastu, očekuje se njen daljnji rast. Proizvod je namijenjen gostima koji borave na Pelješcu, a tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano aktivnostima na otvorenom.

05. svibanj 2024 14:43