StoryEditorOCM
PelješacVESELO U PUTNIKOVIĆU

Zadruga se pobrinula da ljudi uživaju u slasnim kamenicama, dobrom vinu i sjajnoj muzici

Piše DML
13. ožujka 2022. - 16:25

Ovo lijepo nedjeljno popodne mnogi su iskoristili kako bi u Poljoprivrednoj zadruzi Putniković uživali u slasnim kamenicama, odličnom vinu i muzici uživo. Cijeli je događaj započeo u 14 sati, a organiziran je kao 'generalna proba' za blagdan svetog Josipa, kad se tradicionalno uživa u kamenicama koje su tada i najpunije. Uz njih najbolje ide neko dobro vino, a takva nudi PZ Putniković, okružena vinogradima plavca malog.

Poljoprivredna zadruga Putniković nalazi se u središtu poluotoka Pelješca u istoimenom mjestu. Osnovana je 1911. godine. Prekid rada dogodio se tijekom Drugog svjetskog rata, ali od 1946. godine neprekidno je djelovala.

Sama vinarija je izgrađena 1965. godine. Jedna je od najstarijih zadruga na ovom području te svojom strukturom zasnovanom na zajedništvu i predanosti radu ima konstantan razvojni put. Vinogradarstvo i vinarstvo su djelatnosti koje već stoljećima predstavljaju stup opstanka ovih obitelji. Danas PZ Putniković broji preko 140 zadrugara. Zadrugari, vlasnici zadruge, proizvođači su grožđa na svojim poljoprivrednim površinama, a prerada, dorada, punjenje vina u boce i plasman na tržište se obavlja putem zadruge.

Tko se sve danas zatekao na maloj festi povodom nadolazećeg blagdana svetog Josipa, pogledajte u fotogaleriji!

02. lipanj 2024 14:01