StoryEditorOCM
PrimorjeNOVI NATJEČAJ, NOVA PRAVILA

Kandidacijska lista grupe birača Dubrovačko primorje pita kad će natječaj za direktora Turističke zajednice, evo odgovora načelnika Knežića

Piše SR
30. ožujka 2022. - 21:24

Kandidacijska lista grupe birača Dubrovačkog primorja i javno je postavila pitanje općinskom načelniku Nikoli Knežiću kad će biti raspisan natječaj za direktora Turističke zajednice. „Ulazimo u travanj i što više odugovlačimo, veći nered ćemo imati u sezoni“, kažu iz KLGB.

- Rok za natječaj za direktora TZ Dubrovačko primorje je, kao i za sve direktore turističkih zajednica u Republici Hrvatskoj, 30. lipnja 2022. godine. Skupština TZ-a je 31. ožujka, a tijekom travnja će se sastati Vijeće Turističke zajednice koje će raspisati natječaj i provesti ga do zakonom predviđenog roka  - kaže načelnik Nikola Knežić za Dubrovački vjesnik, pritom napomenuvši kako ni Dubrovnik i ostale okolne općine još nisu raspisale natječaj.

image

Nikola Knežić, načelnik Općine Dubrovačko primorje

Božo Radić/cropix

Naime, 1. siječnja su na snagu stupile odredbe Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma po kojima 301 turistička zajednica u Hrvatskoj u prvoj polovini godine mora raspisati natječaje za direktorske pozicije. Do 30. lipnja, turističke zajednice moraju raspisati natječaje, donijeti odluku o izboru i imenovati direktore turističke zajdnice te zaključiti ugovore o radu. Umjesto ugovora na neodređeno, direktori će ubuduće sklapati ugovore na određeno vrijeme, odnosno na četiri godine trajanja mandata. Kao što navodi načelnik, ujedno i predsjednik Skupštine TZO, odluku o raspisivanju javnog natječaja donosi turističko vijeće koje će potom birati najboljeg kandidata.

18. travanj 2024 15:48