StoryEditorOCM
PrimorjeNESEBIČNA GESTA

Šest ukrajinskih izbjeglica pronašlo siguran dom u Slanom

Piše dv
7. travnja 2022. - 14:57

U okrilje Gospinog doma, katedralne kuće u naselju Grgurići u Slanom, Caritas Dubrovačke biskupije primio je šest osoba izbjeglih iz ratom pogođene Ukrajine. Izbjeglice su u Gospin dom smještene u večernjim satima, 5. travnja, i trenutačno se tamo nalaze tri žene i troje djece u dobi od petnaest, šest i tri godine.

Caritas Dubrovačke biskupije u koordinaciji sa župnim Caritasom Katedrale, Sv. Andrije i Sv. Jakova skrbi oko njihovoga boravka i pružanja potrebne pomoći. Također, župnik iz Slanoga susreo se s njima nakon svete mise. Jedna od odraslih smještenih osoba govori hrvatski jezik te stoga ne postoje problemi u komunikaciji i rješavanju svih potrebnih procedura.

Iz Caritasa Dubrovačke biskupije poručuju kako će napraviti sve kako bi se njihovi gosti osjećali dobro i zaštićeno, koliko je to moguće u okolnostima ratnih stradanja u njihovoj domovini. Nakon što su uz pomoć volontera uredili i očistili prostor za toplu dobrodošlicu, djelatnici Caritasa trenutno pomažu izbjeglicama u administrativnim procedurama.

Dio sredstava prikupljenih u akciji ''Buket ljubavi'' već je utrošen za ovu namjenu. O daljnjim akcijama i prikupljanju materijalne pomoći za izbjeglice na smještaju, kao i ostale izbjeglice iz Ukrajine te one koji su ostali u svojoj državi, biskupijski Caritas će pravovremeno obavijestiti sve one sugrađane velikog srca, koji će biti spremni pomoći im.

19. travanj 2024 02:08