StoryEditorOCM
ŽupaLijek za liste čekanja

Dogovor Općine i Doma zdravlja Dubrovnik: Župljanima stiže iskusni specijalist fizikalne medicine, bit će koristi i za lokalne sportske klubove

Piše DV
5. ožujka 2024. - 12:00
Gostujući doktor bio je na čelu Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sve do mirovineMichele Constantini/Photoalto Via Afp

U petak, 8. ožujka u prostorima Zdravstvene stanice Srebreno na 1. katu, sa radom započinje dr. Pero Kolić, specijalist za fizikalnu medicinu koji će obavljati preglede dva puta mjesečno (svaki drugi petak) u vremenu od 9 do 12 sati.

S obzirom na sve duže liste čekanja za specijalističke preglede u našem zdravstvu, na inicijativu Općine Župa dubrovačka doktor Pero Kolić, predložio je svoj angažman kao specijalist za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u našoj Općini. Dr. Kolić ima ukupno 41 godinu radnog staža unutar čega je 15 godina iskustva na ortopediji i traumatologiji, a nakon osnivanja Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju bio je njen voditelj sve do mirovine.

Suradnja se realizirala putem Ugovora između Općine Župa dubrovačka i Doma zdravlja na godišnjoj razini kao i Ugovorom Doma zdravlja i doktora Kolića osobno. Općina Župa dubrovačka snosi sve materijalne troškove, a Dom zdravlja snosi troškove opremanja prostora i režija.

Uz ovakav angažman sa pojedinačnim pacijentima doktor Kolić volonterski će pomagati i sportskim klubovima na području Župe dubrovačke s obzirom je i sportski liječnik.

Zajednički dogovorenom suradnjom, na obostrano zadovoljstvo, a najviše na zadovoljstvo svih mještana Općine Župa dubrovačka, omogućuje se dijagnostika i liječenje iz domene fizikalne specijalnosti.

27. travanj 2024 13:19