StoryEditorOCM
ŽupaOdjeci njemačke turneje

Folkloraši KUD-a Marko Marojica kod načelnika Silvija Nardellija: ‘Oktoberfest nas je oduševio, krajem studenog idemo na novo gostovanje...‘

Piše dv
27. listopada 2023. - 15:14

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli u prostorijama Općine primio je predstavnike Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica. Puni dojmova, sa prekrasnim iskustvom, članovi Kud-a Marko Marojica prepričali su svoje putovanja koje će pamtiti cijeli život.

Znamo da je KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke sudjelovalo na globalno popularnoj manifestaciji Oktoberfest u Njemačkoj zajedno s ostalih 9 tisuća sudionika folklornih, lovačkih, sportskih i glazbenih udruga iz cijeloga svijeta.

image

KUD Marko Marojica na Oktoberfestu

KUD Marko Marojica

KUD Marko Marojica prije samog odlaska pomno je pripremio svoju prezentaciju za Oktoberfest.Općina Župa dubrovačka, tom prigodom, cijeneći dugogodišnji rad društva, osigurala je sredstva za nabavku 8 novih narodnih nošnji i ostalih potrebnih rekvizita za provedbu projekta.

Predsjednik Marin Srijense zahvalio se načelniku na suradnji sa Općinom te najavio kako će članovi krajem studenog ići na radnu turneju u Mađarsku u posjet Gradišćanskim Hrvatima, a po povratku nastupit će u Varaždinu.

Načelnik se zahvalio predstavnicima na promicanju i čuvanju običaja i plesova župskoga kraja, te iskazao ponos što nas u ljepoti predstavljaju diljem Hrvatske i svijeta.

29. travanj 2024 22:20