StoryEditorOCM
ŽupaPRIOPĆENJE

Iz Župke poručuju: Na idućoj sjednici Općinskog vijeća predložiti ćemo usvajanje deklaracije protiv izgradnje dijela brze ceste

Piše DV
8. rujna 2023. - 08:30

"Povodom najavljene sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, koja bi se trebala održati najkasnije do 14.09.2023. g., obavještavamo javnost da će ŽUPKA na istoj predložiti usvajanje DEKLARACIJE PROTIV IZGRADNJE DIJELA BRZE CESTE koja prolazi kroz Župu dubrovačku trasom koja je javno predstavljena kao izabrana varijanta u Studiji utjecaja na okoliš.

 Smatramo da će sporna trasa i spojne ceste negativno utjecati na daljnji razvoj Župe dubrovačke, uništiti ono malo očuvane prirode i autentičnog krajolika, ugroziti stoljetne izvore vode, podijeliti Župu i odvojiti Postranje od ostatka Župe te vlasnike od njihovih obradivih površina.

 Protivimo se nametanju samo jedne varijante kao konačnog rješenja i zahtjevamo da se razmotri varijanta koja je kompatibilna s onom koju predlaže i za koju se zalaže Grad Dubrovnik, a koja prolazi iznad Postranja. Držimo važnim razmotriti primjedbe i prijedloge stanovnika Župe dubrovačke koje su iznesene na Javnoj raspravi o Studiji utjecaja na okoliš ceste Dubrovnik – Zračna luka.

 Ovom prilikom pozivamo stanovnike Župe dubrovačke da iskoriste svoje pravo i prisustvuju sjednici Općinskog vijeća te da svoj dolazak najave Općini Župa dubrovačka, kako bi se za sve zainteresirane osiguralo mjesto u Vijećnici. To je vaše pravo po Statutu Općine Župa dubrovačka i Zakonu RH", stoji u priopćenju Župske stranke - ŽUPKA.

27. travanj 2024 09:20