StoryEditorOCM
ŽupaNOVO VODSTVO

Marin Srijense novi je predsjednik župskog KUD-a Marko Marojica, potpredsjednica je Dragica Haićman, a zadali su sebi jedan cilj...

Piše Dv
6. veljače 2023. - 10:44

KUD "Marko Marojica" je 4. veljače održao sjednicu redovne Izborne Skupštine u prostoru dvorane Bratstva Buići. Zbog bolesti predsjednika KUD-a, Ivice Grbić, sjednicu je vodio potpredsjednik Marin Srijense.

image
KUD Marko Marojica

KUD je tijekom 2023. godine imao ukupno 33 javna nastupa od kojih bi istakli Svečani koncert obilježavanja svoje 45-te godišnjice, prostor Spomen obilježja Mandaljena, i prvi Pjevački Božićni koncert u crkvi sv. Marije Magdalene, Mandaljena.

Također povećan je i fundus narodnih nošnja, odnosno novcima od plaćenih nastupa kupljena je komplet nošnja sa obućom za “Valpovačke plesove“, a isti će biti uvršteni u program nastupa za sezonu 2023.

Članovi KUD-a su bili na trodnevnom izletu u Beletincu, Hrvatsko Zagorje, i tom prilikom sudjelovali u manifestaciji “Anino u Beletincu“, a i nagradili su svoje članove također trodnevnim izletom početkom ove godine u Slavoniju, gdje su posjetili Đakovo, Vinkovce i Ilok.

Kao veliki i gorući problem KUD-a, iznesen je problem nedostatka vlastitog prostora, kako za čuvanje vrlo vrijedne opreme, nošnje, obuće i instrumenata, tako i za održavanje proba, sastanaka i samog druženja članova.

image
KUD Marko Marojica

Prijedlog za novu Upravu KUD-a, na čelu s:

- Marin Srijense – Predsjednik

- Dragica Haićman – Potpredsjednik

- Davorin Njirić – Tajnik

članovi su jednoglasno prihvatili.

Na kraju sjednice, novoizabrani Predsjednik, Marin Srijense, se zahvalio na ukazanom povjerenju, te najavio nastavak uspješnog rada Društva i da će ova nova Uprava dati sve od sebe kako bi do 50-te obljetnice, a u suradnji sa Općinom Župa Dubrovačka, riješila problem vlastitog prostora.

25. travanj 2024 13:28