StoryEditorOCM
ŽupaHOĆE LI TA OBNOVA?

Na stotine automobila ‘divlje‘ parkirano ispred ruševina hotela ‘Župa‘, a vlasnici nekad atraktivnog kompleksa kao da su u ‘zemlju propali‘

Piše Anđelka Kelava
31. kolovoza 2024. - 19:36

Sinonim za neobnovljene turističke komplekse na širem dubrovačkom području su hoteli u Kuparima. No, malo se govori o još jednom devastiranom objektu, hotelu Župa, udaljenom tek nekoliko stotina metara od Kupara. Hotel uz samu Jadransku magistralu u središtu Srebrenog ni izgledom nimalo ne zaostaje za nekadašnjim vojnim kompleksom. Ovog ljeta razrušeni devastirani hotelski kompleks poslužio je kao parkiralište za stotine automobila, s registracijom i bez nje. Sada se, zbog velikog broja automobila, jedva naziru ostatci zgrade nekadašnjeg hotela.

Na parkiralištu se nalaze automobili u voznom stanju, ali i oni koji su već odavno izvan pogona. Nije potrebno ni napominjati kakvu sliku ovo pruža svima koji skrenu pogled na putu prema aerodromu, prema nekada dobro poznatom župskom hotelu.

Uz kompleks Kupari, koji već tri desetljeća stoji neobnovljen, Župljani se pitaju hoće li i kada konačno početi obnova hotela Župa. Povijest ovoga župskog hotela mogla bi ući u anale privatizacije i prodaje “na hrvatski način”.

 

Cijeli tekst o porušenom i devastiranom hotelu ‘Župa‘ pročitajte u novom broju Dubrovačkog ili ovdje.

 

23. rujan 2024 01:17