StoryEditorOCM
ŽupaOpćina Župa dubrovačka

Objavljen Javni poziv vezan za kupnju knjiga i pribora srednjoškolcima

Piše r. r.
11. rujna 2024. - 09:12

Jedinstveni upravni odjel Općine Župa dubrovačka objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za raspored sredstava za potporu obiteljima za kupnju školskog pribora i opreme za srednjoškolce koji su redovno upisani u školsku godinu 2024./2025.

Onim obiteljima s područja Općine Župa dubrovačka čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 300,00 eura po članu obitelji,Općina će isplatit potporu za svako dijete koje redovno pohađa srednju školu. Potpora obiteljima iznosi 150,00 eura po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje.

Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja, a koja redovito pohađaju srednju školu isplatit će se potpora bez obzira na visinu ukupnih mjesečnih primanja. Zahtjevi za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za kupnju udžbenika i školskog pribora srednjoškolcima podnose se na protokolu Općine Župa dubrovačka, Vukovarska 48, od 10. do 24. rujna u vremenu od 09:00 do 12:00 sati, a temeljem javnog poziva koji je objavljen na službenim stranicama Općine.

Odlukom Vlade RH svi učenici osnovne škole ostvaruju pravo na besplatne udžbenike, dok troškove radnih bilježnica osnovnoškolcima pokriva Dubrovačko neretvanska Županija.

Kako i srednjoškolci ne bi bili izostavljeni potporom, Općina je odlučila sufinancirati troškove obiteljima koji zadovoljavaju kriterije kako bi im se olakšao početak školske godine.

18. rujan 2024 17:35