StoryEditorOCM
ŽupaFINALIZACIJA PROJEKTA

Pitanje je dana kad će skulptura Župke Petra Dolića obogatiti šetnicu u Srebrenom i šetačima vratiti duh prošlosti

Piše Dv
13. travnja 2021. - 15:23

Općinski Načelnik Silvio Nardelli i direktorica TZO Anamarija Kusalo održali su sastanak sa umjetnikom i kiparom Petrom Dolićem, kojemu je, prema provedenom natječaju prošle, 2020. godine, pripala čast utjeloviti Župku sa košićem na glavi u skulpturi u prirodnoj veličini slivenoj u bronci.

Ideja za projekt rodila se  još 2019. godine sa ciljem da se izradom skulpture obilježi obljetnica 100 godina organiziranog turizma u Župi dubrovačkoj koja se navršila prošle 2020. godine.

Nažalost, pojava pandemije uzrokovane virusom Covid-19 poremetila je  planove, no unatoč tome nije se odustalo od ideje. S ponosom možemo reći da je projekt došao u svoju finalnu fazu, i upravo je tema ovog sastanka bio dogovor o načinu postavljanja skulpture i prilagodbe svečanosti otvorenja propisanim epidemiološkim mjerama.  

Pitanje je dana kada će nam skulptura Župke obogatiti šetnicu u Srebrenom, vratiti duh prošlosti u kojem je  vrijedna Župka odlazeći na tovaru  u Grad na placu, postala simbol mukotrpnog rada na zemlji. Kao takva zaslužila je mjesto u srcu Župe da se očuva uspomena na starinu.

19. travanj 2024 07:32