StoryEditorOCM
EU izbori 2024iz dubrovnika

Plenković: ‘Ljevica se krasno pokazala na LGBTIQ+ povorci u Zagrebu ispod jugoslavenskih zastava‘

Piše HINA
3. lipnja 2024. - 20:31

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak u Dubrovniku na predstavljanju kandidata te stranke na europskim izborima kako programom ‘Hrvatska snažna i važna‘ žele istaknuti da je naša zemlja postala utjecajna na međunarodnom planu.

Plenković, koji je nositelj liste HDZ-a na izborima za Europski parlament istaknuo je da u tom tijelu trebaju ljude koji mogu pravodobno ugraditi hrvatske interese u zakonske tekstove koje predlaže Europska komisija a onda prolaze ‘filter‘ Europskog vijeća i EP-a.

Također, dodao je, trebaju ljude koji su tijesno povezani s prioritetima i aktivnostima Vlade te u nekom europskom odboru ili na plenarnoj sjednici znaju na vrijeme otkloniti političke inicijative koje se mogu pojaviti na razini EP.

- Da bismo to uspjeli moramo 9. lipnja doživjeti kao drugo poluvrijeme utakmice od 17. travnja, poručio je Plenković.

image

 

 

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Govoreći o ljevici, upozorio da je ona nastojala srušiti HDZ s vlasti ne birajući sredstva.

Podsjetio je i da je na stranačkim internim sastancima govorio da će izbori ove godine biti najteži, najgori. najzahtjevniji. najagresivniji te najbrutalniji u pogledu napada na HDZ od svih dosadašnjih.

- I bio sam u pravu. Nisam vidio da će Zoran Milanović tako flagrantno tjednima i mjesecima kršiti Ustav. Nisam vidio da će mu se to tako brzo zaboraviti u javnom prostoru. Sada ga se već polako renormalizira umjesto da ga se ne prenosi i izolira. To bi bila prava kazna za rušenje demokratskog poretka kako je to činio, rekao je.

image

 

 

Darko Tomas/Cropix

Smatra i da su Milanovićevi ‘jataci‘ i ekipa koja je HDZ mjesecima proglašavala izdajnicima i htjela da ‘gore u paklu‘ nakon parlamentarnih izbora imali tragikomičnu epizodu ‘gdje su tražili iskre u očima DP-ovaca‘.

No, nakon što su vidjeli da se ta ‘iskra‘ brzo ugasila odmah su okrenuli ploču i sada se predstavljaju kao brana najcrnjoj desnici, tj. DP-u.

Predsjednik HDZ-a rekao je i kako se ljevica ‘krasno pokazala‘ i u subotu na 23. Povorci ponosa LGBTIQ+ zajednice ispod jugoslavenskih zastava vodeći politiku tzv. tolerancije i uključivanja.

- To nije samo skup zaštite seksualne manjine, protiv čega nemamo ništa protiv, ali je to sada institucionalizirani aktivizam ljudi koji su istodobno ili političari Možemo ili SDP-a. To više nije isti skup, poručio je.

Naveo je i da se nitko od Možemo! ili SDP-a nije ogradio od jugoslavenskih zastava, te da nije normalno da se u Hrvatskoj koja je članica EU, NATO-a, šengena i europodručja ide putem jugoslavenskih zastava s petokrakom.

- To nije politika HDZ-a i mi se tome snažno protivimo, istaknuo je.

Kandidati na listi su u svojim obraćanjima, među inim, pozivali građane da 9. lipnja glasuju za demokršćansku Europu i pozivali na ‘promjenu stanara na Pantovčaku‘.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 04:29