StoryEditorOCM
Izbori 2021Lokalni izbori

Domovinski pokret otkrio svog aduta za gradonačelnika Omiša: na poziciju ‘poteštata‘ udara svjetski prvak u kickboxingu

Piše Sandra Barčot
7. travnja 2021. - 22:14
Izbori 2021
Mate Šimundić, Dino Belošević, Nikola Grabovac i Marko Žaja iz Domovinskog pokreta tijekom predstavljanja u OmišuDomovinski Pokret

Najjačim snagama i to doslovno, krenuli su u izbornu utrku za gradonačelnika Omiša, članovi Domovinskog pokreta koji su u srijedu predstavili svog kandidata i to ni manje ni više već svjetskog prvaka u kickboxingu - Dina Beloševića!

- Šira javnost dobro poznaje moj sportski put gdje sam osvajao brojne medalje i kao dugogodišnji reprezentativac. Sa svjetskih i europskih prvenstava sam u šest navrata donosio medalje u tri različita sporta, a posebno sam ponosan na 2011. godinu kada sam bio prvak svijeta u kickboxingu u superteškoj kategoriji – kazao je novinarima nova uzdanica iz Škorine stranke, koji sada želi iz sportskih u političke vode, pa dodaje:

- U Omišu sam završio osnovnu i srednju školu, pa Kineziološki fakultet u Splitu, gdje sada završavam doktorski, poslijediplomski studij kineziologije. Rad mi nije stran i bavio sam se raznim poslovima, u struci sam radio kao kineziolog, a sada sam predavač na Kineziološkom fakultetu u svojstvu vanjskog suradnika i voditelja katedre za kickboxing stručnog i specijalističkog studija kineziologije.

Zašto izlazi na lokalne izbore, u boj za poteštata grada na ušće Cetine, Belošević je jezgrovit:

- Slikovito, a da ne budem pregrub, reći ću da su nas zadesile bure loših trendova koje su proizvele nedosljedne, neiskrene i neodržive politike. Politike koje su dovele do jačanja korumpiranih i klijentelističkih sustava. Sustavi koje je stvorio duopol HDZ-a i SDP-a nisu bili servis građana već su bili sami sebi svrha, a služili su i još uvijek služe za otimanje resursa, ali i slobode ljudi. Neću zatvarati oči pred svim tim i kada mi se pružila prilika djelovati kroz pokret – koji je oprečan svemu što su nam dosadašnje politike servirale – prihvatio sam je. Uvjeren sam da nas je čekanje i kalkuliranje skupo koštalo i da sad svi, onako kako znamo i možemo, moramo preuzeti odgovornost za svoju sudbinu.

Podrška pri predstavljanju javnosti Beloševiću su dali kandidat Domovinskog pokreta za župana Mate Šimundić i dožupana splitsko-dalmatinskog Marko Žaja, kao i predsjednik regionalne organizacije Domovinskog pokreta Nikola Grabovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:16