StoryEditorOCM
Izbori 2021PRVI ČOVJEK KAŠTELA

Gradonačelnik Ivanović (HDZ) dobio ‘zeleno svjetlo‘ u borbi za novi mandat: Na njivi iza spomenika dr. Franji Tuđmanu u Lukšiću gradit ćemo gimnaziju

14. travnja 2021. - 15:00

Aktualni kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović ide u izbornu utrku po još jedan mandat.

Odlučio je tako HDZ-ov Gradski odbor, a Ivanovića je na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavio Ivan Udovičić, prvi čovjek lokalne stranačke organizacije.

– Podržali smo Denisa Ivanovića za budućega gradonačelnika. Ne treba trošiti previše riječi o onome što smo radili tijekom posljednje četiri godine, a rezultat toga rada upravo je, na neki način, bio putokaz u određivanju još jednog mandata, koji smo dali Ivanoviću kao novom kandidatu za gradonačelnika.

Mislimo da su sve one zadaće o kojima smo govorili prije četiri godine, a koje su se našle pred njim, manje-više odrađene i ja vjerujem da ćemo s istim takvim žarom i takvom perspektivom nastaviti i iduće četiri godine – kazao je Udovičić.

Ivanović je zahvalio stranci koja ga je još jednom istaknula kao gradonačelničkog kandidata, ali je zahvalio i medijima koji su pratili njegov rad tijekom protekle četiri godine.

– Ono što mogu kratko reći o programu je svakako da ćemo nastaviti i dalje s velikim projektima koje smo pokrenuli u ovome mandatu, prije svega s onim što su naši građani najviše iščekivali, a to su vodoopskrba i kanalizacija. S tom pričom se duboko krenulo, tu priču ćemo dovršiti do kraja 2023. godine, kao što smo i najavili.

S druge strane, dosta smo se fokusirali na obalu, za koju držim da je ključni segment za razvoj, kako gospodarstva, tako i turizma. Dio obale već smo napravili, neki projekti su trenutačno u izradi, već smo ih prezentirali javnosti i vjerujem, prvenstveno što se tiče područja Kaštel Starog i Kaštel Novog, da će se do kraja 2021. godine krenuti u izgradnju rive.

Ono čemu smo se dosta posvetili jesu mladi, djeca i demografija. Tu smo imali niz mjera, niz pomoći, tim putem ćemo nastaviti i dalje. Izgradili smo nekoliko dječjih igrališta, rekreativnih centara i sigurno da ćemo se u tome smjeru i dalje kretati – kazao je Ivanović, najavljujući projekte koji su u planu u sljedećemu mandatu.

– Za idući mandat, što se tiče mladih, pripremamo dokumentaciju za izgradnju gimnazije na lokaciji u Kaštel Lukšiću, na tzv. Lukšićkoj njivi, iza spomenika predsjedniku Tuđmanu. To je priča koju ćemo sigurno odraditi kroz fondove Europske unije u sljedećem razdoblju.

Moram naglasiti i da su velike potrebe za izgradnjom javnih parkirališta, pogotovo što se tiče Donjih Kaštela. Na lokaciji "Plavi Jadran" u Starom gradit ćemo višeetažni prostor za vozila, a u sklopu toga imamo u planu napraviti tržnicu i ribarnicu. Planirana je i izgradnja središnje gradske knjižnice za Donja Kaštela s multimedijskom dvoranom. Mislim da kao grad rastemo i demografski i infrastrukturno, i to su sve one potrebe koje moramo ispuniti – zaključio je Ivanović.

Primjetno je kako HDZ-ov Gradski odbor ovom prigodom nije predstavio listu kandidata za Gradsko vijeće i kandidata za dogradonačelničko mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:36