StoryEditorOCM
Izbori 2021ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Ivica Puljak: HDZ je u panici. U ponedjeljak počinje novo doba Splita

Piše PSD
27. svibnja 2021. - 11:40

Kandidat Centra za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak i njegov zamjenik Antonio Kuzmanić na završnoj konferenciji pozvali su građane da izađu na izbore i izaberu građanski Split.

- HDZ je u panici. Svjesni su da gube ove izbore i da će građani završiti eru HDZ-a i Keruma. U ponedjeljak počinje novo doba za Split. Ovih dana su aktivirali svoju stranačku mašineriju i troše desetka tisuća kuna i distribuiraju Splitom letke u kojime šire laži i dezinformacije o nama, našim obiteljima i suradnicima. Ništa im neće pomoć. Građani znaju tko su oni i što su radili u gradu i samo će ih motivirati da izađu na izbore i napokon završe eru Keruma i HDZ-a. Građani znaju da sve što oni rade, rade za privatne interese i da je jedini javni interes HDZ-a, javni interes Republike Irske. Pozivamo sve građane da u nedjelju izađu na izbore i da građanski Split pobijedi stranačku mašineriju, kazao je Puljak.

Kuzmanić je poručio kako je vrijeme za promjenu.

Zamjenik Kuzmanić je poručio kako je vrijeme za promjenu.

- U prvom krugu smo vidjeli da se može pobijediti mašinerija HDZ-a i Keruma koja je 12 godina uništavala ovaj grad. Ovo je povijesni trenutak da izaberemo građanski i progresivni Split. Izađite na izbore i izaberite budućnost kakvu ovaj grad zaslužuje, kazao je Kuzmanić.

Na novinarski upit komentirao je i sinoćnje sučeljavanje u emisiji Otvoreno na HRT-u. 

- Mislim da smo protukandidat i ja građanima pokušavali prenijeti svoju viziju grada. Naša vizija je da će Split u ponedjeljak postati progresivni grad koji ima perspektivu i budućnost, kazao je Puljak.

Njegov protukandidat Vice Mihanović je kazao kako može surađivati sa strankom Centar, ali i ne s Bojanom Ivoševićem. 

Puljak je na to kazao kako su vrlo jasno rekli da neće u koaliciji niti s Kerumom niti s HDZ-om. 

- Nećemo s njima u koaliciji zbog toga što su oni sve ove godine upropaštavali grad i mislimo da treba doći novo vrijeme, komentirao je Puljak.

Na upit je li razgovarao s Brankom Ramljak oko većine u Gradskom vijeću je odgovorio kako je njena izjava u kojoj je za promjene vrlo jasna te kako se nada da će dobro surađivati. 

Upitan da komentira bivše kolege iz stranke Pametno koji pozivaju građane da glasaju po svojoj savjesti, dok Puljak tvrdi da ima njihovu podršku, kazao je kako se koalicija stranka Možemo!, Nova ljevica i Pametno za Split i Dalmaciju jasno opredijelila za promjenu.

- Promjenu donosimo mi, kazao je. 

Tijekom kampanje govorio je kako se protiv njega vodi javna i prljava kampanja, a novinare je zanimalo na što točno misli. 

- Dosta je da pogledate naše letak i njihov. Na našem letku stoji moja slika i izjava "Cili svit navija za Split", a s druge strane naš tim i piše "pobjednički tim". Njihov letak je pun laži, dezinformacija i objeda. Dovoljno je da pogledate ta dva letka i shvatite koju perspektivu oni nude građanima, a koji mi, rekao je. 

Na upit je li mu Bojan Ivošević bio dobar izbor za zamjenika, Puljak je kazao kako je Ivošević mladi gospodin pun energije koji je za Split napravio više nego jako puno aktivnih političara. 

- Mi smo partneri i suradnici te zajedno s gospodinom Kuzmanićem činimo tim za promjene. Mislim da ćemo zaista i donijeti sve te promjene, poručio je Puljak.

Ivoševića zadnjih nekoliko dana nema na konferencijama za medija, a Puljak je kazao kako je razlog tome činjenica da je on zaposlen i radi. 

- Priprema se za ono što dolazi, a to je tranzicija jer će on biti profesionalni dogradonačelnik. Ja ću isto napustiti posao na fakultetu i potpuno se posvetiti poslu gradonačelnika, rekao je Puljak.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:18