StoryEditorOCM
Izbori 2021LOKALNI IZBORI

Kandidati koalicije Možemo!, Pametno i Nova ljevica uoči obilježavanja Dana planeta Zemlje na Marjanu dijelili eko vrećice za odvajanje biootpada

Piše PSD
21. travnja 2021. - 20:16

Povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, kandidatkinje i kandidati koalicije Možemo!, Pametno i Nova ljevica na predstojećim lokalnim izborima na Marjanu su šetačima dijelili eko vrećice za odvajanje biootpada te prigodne edukativne letke s uputama koji otpad se može kompostirati.

- Smatramo edukaciju i motivaciju građana najvažnijim alatom u napretku ka cjelovitim zelenim politikama. O njima moramo stalno, a ne samo prigodno razmišljati, razvijati ih i implementirati u svakodnevnom životu, svatko za sebe jer jedino tako će donijeti rezultate – naglasila je tom prigodom Tamara Visković, kandidatkinja za dogradonačelnicu iz stranke Možemo!.

image
Možemo!, Pametno i Nova ljevica obilježili Dan planeta Zemlje
Možemo!, Nova ljevica, Pametno za Split i Dalmaciju

Kristina Vidan, kandidatkinja za dogradonačelnicu iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, dodala je kako, unatoč određenom napretku u gradskoj tvrtki "Čistoća" kada je riječ o razvrstavanju otpada i dalje postoje ogromni problemi u implementaciji razvrstavanja.

- Zato i dijelimo ove biorazgradive vrećice za prikupljanje bio otpada jer one nisu besplatno dostupne građanima u sklopu procesa razvrstavanja, a trebale bi biti. Biootpad čini gotovo trećinu kućnog otpada te bi se njegovim dosljednim razvrstavanjem i kompostiranjem u ogromnom postotku smanjila količina komunalnog otpada i proizvodila značajna količina komposta, kazala je Vidan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:31