StoryEditorOCM
Izbori 2021skupljaju se potpisi

Kerum prognozira rezultate izbora: Ja prvi, Puljak peti... I neka svi da svi lijevo orijentirani birači daju svoj glas SDP-u, to su mi prijatelji

Piše G.R.
17. travnja 2021. - 15:21

Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita iz redova HGS-a, pojavio se danas na splitskoj Rivi povodom prikupljanja potpisa građana.

- Ovo je dobro, jer mislim da Splićani neće potpisati samo za jednoga nego i za druge, ovo je demokracija. Ja ću dati svoj potpis svim kandidatima - kazao je Kerum, okružen ljudima sa svoje liste. Na pitanje novinara slaže li mišljenjem dijela medija da je kampanja u Splitu prilično netolerantna, odgovorio je da je “pitanje što to znači i s kim se to uspoređuje, Zagrebom ili Rijekom.” Smatra da je u Zagrebu još gore...

image
Duje Klarić/Cropix

- Jedno je vrijeme kampanje, a drugo je kad je situacija redovna. Nakon izbora ljudi skupa sjedaju za stol i razgovaraju. Ovo treba odraditi, ima još 25 dana. Svatko se na svoj način bori da postigne bolji rezultat. Vidjet ćemo što će biti 16. svibnja - poručio je Kerum te je naglasio kako narod njega favorizira, a više će se znati idući tjedan kada se objave rezultati nove ankete. Upitan je koliki broj osvojenih mandata u gradskom vijeću smatra uspjehom na ovim lokalnim izborima.

- Mi smo uvijek na oko 15 posto u vijeću i tako je već 12 godina, i tako će biti i dalje, otprilike. Mislim da će slična situacija biti sada kao što je bila prije - smatra Kerum.

image
Kerum s Hrvojem Zekanovićem iz stranke HRAST
Duje Klarić/Cropix

Dao je svoje mišljenje o anketama koje njegovu protukandidatu Ivici Puljku iz Centra za Split daju velike šanse ulaska u drugi krug.

- Mislim da će Puljak doživjeti takav neuspjeh. On je bio treći u anketama koje je radila N1 televizija, a radija je Ipsos puls anketu, radija je Promocija plus, u svim anketama ja vodim. To su oni nešto naštimali da smo ja i Vice tu 0,1 posto, ali u svim anketama ja vodim. Puljak je svojim odabirom sebi nanio štetu i mislim da će on biti peti - odgovorio je i poručio kako smatra da narod više neće eksperimentirati te vjeruje da će moći složiti većinu u vijeću s potencijalnim koalicijskim partnerima. Na pitanje novinara kako komentira izjavu iz SDP-a kako žele “Smojin, a ne Kerumov Split”.

image
Duje Klarić/Cropix

- SDP su meni uvijek bili prijatelji, a uvijek postoji pojedinac, neki izletnik koji takvo nešto reče. Poštivam SDP jer su oni puno dali za osnutak i razvoj Hrvatske, isto kao što je HDZ državotvorna stranka, smatram da je to isto i SDP. Moj savjet je da svi lijevo orijentirani birači daju svoj glas SDP-u, a ne nekakvim eksperimentima - odgovorio je Kerum, a kada je saznao da iza takvih riječi iz SDP-a stoji Ante Franić, njihov kandidat za gradonačelnika, rekao je da Franić očito jutros nije popio tabletu.

- Prvi put da je izletija protiv mene, al vidit ću ga ja poslije pa ću mu reć' da je zaboravija dozu - poručio je Kerum.

image
Željko Kerum iz stranke HGS i Duje Jakaša, kandidat HNS-a za gradonačelnika Splita
 
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:46