StoryEditorOCM
Izbori 2021DOSTA JE!

Petar Pero Maričić nezavisni je gradonačelnički kandidat s HDZ-ovom potporom: Supetar se treba buditi i ići leći s turizmom, a s novcem ćemo razborito

Piše Ivica Radić
29. travnja 2021. - 13:42

S porukom i predizbornim programom "Dosta je", nezavisni kandidat Petar Pero Maričić (39) najavio je svoju kandidaturu za supetarskoga gradonačelnika.

To će biti njegov treći pokušaj da preuzme ključeve "glavnoga grada" Brača u svoje ruke, a na tom putu snažnu podršku pružit će mu i HDZ, koji nema stranačkog kandidata za tu dužnost. Tijekom posljednja dva mandata Maričić je bio gradski vijećnik, u jednom sazivu kao član HNS-a, a u drugom kao nezavisni.

Od 2013. do 2015. godine bio je predsjednik Gradskoga vijeća, ali je, kako kaže, nezadovoljan politikom gradonačelnice Ivane Marković (SDP), podnio ostavku na tu funkciju.

– Riječ "dosta" u mojem sloganu znači zaustavljanje negativnog trenda, ali i promjenu nabolje. Vrijeme je za stvarne promjene. Grad Supetar ima nevjerojatan potencijal, ali, nažalost, on leži ispod svih problema kao što su netransparentnost, nepotizam, prezaduživanja i neodgovornosti. Želim vidjeti promjenu u svojoj sredini, a ta je promjena potrebna jer grad jednostavno ne funkcionira – tvrdi Maričić.

Kandidat za supetarskoga gradonačelnika svoj je poslovni život i sudbinu vezao uz turizam. Zaposlen je u "Svpertvs hotelima", po mnogima najsnažnijoj otočnoj hotelijerskoj kući, i to na dužnosti generalnog direktora hotelskog naselja u Milni. Prethodno je diplomirao na Ekonomskom fakultetu – na Odjelu za stručne studije, smjer turizam i ugostiteljstvo.

– Turizam je način života. Supetar kao turistička destinacija treba se buditi, živjeti i ići leći s turizmom jer turizam nisu samo brojke ili financijske uplate, već su to organizacija, iskustvo, suradnja i prilagodba. Svoje turističko iskustvo ću iskoristiti da Supetar, ali i Splitska, Škrip i Mirca postanu turistički brend – smatra kandidat s HDZ-ovom potporom.

Maričić najavljuje da će sjesti za stol s poduzetnicima jer, kako ističe, njih treba slušati i s njima razgovarati kako bi napravili daljnje korake za dobrobit svih građana.

– Po prirodi nisam apsolutist, ni poslovno, ni privatno. Kroz razgovor, dogovor i slušanje različitih stavova i ideja pokušat ću osigurati veću participativnu ulogu u procesu donošenja odluka. Respektirat ću i uvažavati sve ono dobro što predlože članovi Gradskog vijeća, mjesni odbori, ali i građani.

U ovoj situaciji pandemije sve naknade za korištenje javnih površina treba umanjiti za 50 posto i njihovim korisnicima omogućiti plaćanje u ratama. Svim našim građanima jamčim stalan i transparentan pristup svim relevantnim informacijama, osobito trošenju proračunskog novca – zaključuje kandidat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:49