StoryEditor
Izbori 2021Izbori 2021.

Plenković prokomentirao rezultat HDZ-a na izborima: ‘Jako je dobar, pobjednički, kao što smo očekivali!‘; Čestitao i Vici Mihanoviću

Piše PSD
17. svibnja 2021. - 00:35
Izbori 2021
Zagreb, 160521. Lokalni izbori 2021. Trg zrtava fasizma. Izborni stozer Davora Filipovica, kandidata HDZ-a za gradonacelnika Zagreba. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se u stožeru javnosti kako bi prokomentirao rezultate.

- Drago mi je nakon prvog kruga čestitati svima, posebno svima koji su dali povjerenje HDZ-u i partnerima. Naš rezultat je jako dobar, pobjednički, kao što smo očekivali kad se pogleda ukupni rezultat. HDZ će opet iz ovih izbora izaći kao stranka koja u petoj godini mandata naše Vlade ima i najviše župana, i najviše gradonačelnika, i najviše općinskih načelnika, prenosi N1.

Drago mi je da su četiri kandidata pobijedila izravno za župane, a čestitam i prvoj od dvije županice koje ćemo sigurno imati Antoniji Jozić u Požeško-slavonskoj županiji. HDZ će na razini županija igrati u drugom krugu u osam županija u kojima smo u vodstvu, a isto tako igramo egal utakmicu u tri županije.

Vrlo je značajno za HDZ da je Gari Cappelli ostvario odličan rezultat, gdje po prvi puta Zlatko Komadina nije pobijedio u prvom krugu, i to protiv bivšeg ministra turizma.

Što se tiče gradova, mogu čestitati Ivanu Radiću na uvjerljivoj utakmici u Osijeku, vjerujem da ima već većinu u Vijeću. Čestitka i Vici Mihanoviću koji je drugi u prvog krugu, dat ćemo mu maksimalnu podršku da HDZ zadrži i Split. Čestitam Josipu Ostrogoviću koji je u Rijeci ostvario sjajan uspjeh. Posebne čestitke Davoru Filpoviću koji je za stranku nova kvaliteta, koji se fantastično isprofilirao u ovoj kampanji, dobili smo političara pravog formata, ovo je nova generacija HDZ-ovih političara u gradu Zagrebu. Vjerujem da će oni stjecati i više iskustva i nuditi još bolja rješenja za Zagreb, rekao je Andrej Plenković i čestitao svima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 20:31