StoryEditorOCM
Izbori 2021IZBORI 2021.|

Ploče: HSS ide na izbore s HDZ-om i HSLS-om „protiv netransparentne i neinovativne SDP-ove politike u Pločama“

Piše Tekst i foto: Ante Šunjić
8. travnja 2021. - 12:57

Gradski odbor HSS-a Ploče je donio odluku o zajedničkoj suradnji s HDZ-om i HSLS-om na predstojećim lokalnim izborima u svibnju. U zadnje četiri godine HSS je bio partner vladajuće gradske vlasti predvođene SDP-om. Sada na kraju mandata prekida suradnju sa SDP-om i daje potporu HDZ-u i HSLS-u i njihovom kandidatu za gradonačelnika Krešimiru Šunjiću.

"Nažalost, suradnja sa SDP-om nije bila korektna i zadnje četiri godine sve projekte za koje smo se kao partneri u vlasti zalagali i provodili, kao i one koje za koje su zaslužni Vlada RH i Županija Dubrovačko-neretvanska u Pločama, gradonačelnik Krstičević i SDP pripisuju samo sebi, podcjenjujući i koalicijske partnere i građane Ploča. Iako smo bili dio vladajuće gradske vlasti i pokušavali aktivno prijedlozima i aktivnostima raditi za dobrobit građana Ploča, Mišo Krstičević i SDP nisu uvažavali HSS iako smo puno puta davali prijedloge i sugestije za bolje funkcioniranje gradske uprave i veću realizaciju gradskih projekata. Grad Ploče i Mišo Krstičević prisvajaju sebi projekte u kojima je udio Grada nikakav ili minoran, a paralelno s time gradskim novcem financiraju samopromociju odsutnog gradonačelnika koji je više puta "osvanuo" u medijima nego što je bio dana na poslu u gradskoj upravi. Nezadovoljni takvim vođenjem grada, kao i nesposobnosti SDP-a da planira i realizira novcem iz gradskog proračuna ozbiljne i prijeko potrebne projekte u gradu, odlučili smo napustiti suradnju sa SDP-om te na sljedećim lokalnim izborima stati uz bok HDZ-u i HSLS-u kao zajednički blok protiv netransparentne i neinovativne SDP-ove politike u Pločama", izjavio je Zdenko Mateljak, glavni koordinator za Dubrovačko-neretvansku županiju i predsjednik Gradskog odbora HSS.

"Drago nam je da je HSS prepoznao vrijednosti HDZ-a i HSLS i naš program koji smo im predstavili, a koji će uskoro biti predstavljen i javnosti. U politici, najgore je kad podcjenjujete protukandidate, a upravo to mi svakodnevno doživljavamo od strane SDP-a i odsutnog gradonačelnika. Drago mi je, kao predsjedniku GO HDZ-a Ploče, da se u nedostatku svojih projekata uporno hvale državnim i županijskim projektima. To dokazuje da HDZ dobro vodi Vladu RH i Županiju Dubrovačko-neretvansku, a dobro će i nakon pobjede na izborima u svibnju znati voditi i grad Ploče", rekao je Krešimir Šunjić, kandidat za gradonačelnika Ploča i predsjednik GO HDZ-Ploča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:56