StoryEditorOCM
Izbori 2021‘Imaš izbor‘

Vice Mihanović o plakatu koji je jučer osvanuo na Mejama: ‘Predstavlja sve ono što mi jesmo, a oni nisu. Mi držimo do naših svetinja i vrijednosti, a njima ništa nije sveto...‘

Piše PSD
21. svibnja 2021. - 12:28

Mnoge Splićane je iznenadio jumbo plakat s južne strane Marjanskog tunela, na zidu koji dijeli Osnovnu školu Meje od ceste, a na njemu je s jedne strane grb grada Splita, a s druge logo aktivističke nagrade istraživačkim novinarima "Zlatni ku*ac".

Plakat je postavio HDZ, a Vice Mihanović, kandidat te stranke na izborima za gradonačelnika Splita, danas je na Facebooku dodatno prokomentirao plakat.

- Ovaj plakat predstavlja sve ono što mi jesmo, a oni nisu. Mi držimo do naših svetinja i vrijednosti, a njima ništa nije sveto. Desna ruka Ivice Puljka, Bojan Ivošević za svoj zaštitni znak odabrao je najvulgarniji simbol, izrugujući se sa zvonikom sv. Duje, a Ivica Puljak se nikada od toga nije ogradio, a kamoli to osudio. U ovoj kampanji sve su učinili da to prikriju, čak su Ivoševiću kupili odijelo i kravatu da izgleda pristojnije. I zato smo napravili ovakav plakat, da svi znaju s kim imamo posla. Na lijevoj strani plakata je naš grb, grb grada Splita, a na desnoj strani je njihovo ruglo.

Mi se svoga grba i svojih vrijednosti ne stidimo, a neka oni kažu stide li se svoga grba i svojih vrijednosti. - napisao je Mihanović.

Podsjetimo, na plakatu su i samo dvije riječi, s lijeve strane na plavoj podlozi "imaš", a s desne na ružičastoj "izbor".

Stranka Centar Ivice Puljka koristi ružičastu u svom vizualnom dizajnu, pa su mnogi pomislili da plakat upravo njih građanima nudi kao taj "izbor", a i logotip spomenute nagrade organizira kandidat za zamjenika Ivice Puljka, Bojan Ivošević.

No, plakat je HDZ-ov, a Mihanović je u više navrata prozivao Ivoševića zbog ovog logotipa, tvrdeći da izvrgava ruglu zaštitnika Splita svetog Dujma, prikazujući penis umjesto zvonika katedrale.

Ivošević je, s druge strane, izjavio da je logotip izgled palače gledan s Matejuške, dok penis predstavlja fotostup koji svojom pojavom zaklanja zvonik splitske katedrale.

- HDZ ovim plakatom podsjeća građane na svoj mandat kojeg je obilježila politička trgovina kojoj će birači stati na kraj 30. svibnja, kad ćemo završiti eru HDZ-a u Splitu - kazao je o plakatu kandidat Centra Ivica Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:58