StoryEditor
Film & TVFANTASTIČNI KADROVI

Kad već ne možemo u daleke krajeve, mogu oni k nama... Pogledajte gdje nas vodi Riana Petanjek u novoj sezoni emisije ‘Coolturist‘

6. travnja 2021. - 10:20
NOVA TV PRESS

Na Novoj TV u subotu, 3. travnja počinje nova sezona emisije "Coolturist" u kojoj će nas urednica i voditeljica Riana Petanjek provesti po Južnoj Americi.

Ona je, naime, tik prije pojave pandemije koja i dalje potresa svijet, uspjela provesti dva mjeseca putujući po Latinskoj Americi.
Kultura, arhitektura, prirodne ljepote i fenomeni, tradicija, zanimljivosti i povijest iz čak sedam različitih zemalja, sve to donosi nova sezona zanimljive emisije. Svaka epizoda sadrži i intervju sa zanimljivim stanovnicima, kao i goste iz zemlje o kojoj je u epizodi riječ, te pripremu tradicionalne hrane tipične za zemlju koja se predstavlja.

image
Šareni, egzotični krajevi zaštitni su znak emisije
 
NOVA TV PRESS

Gledatelji će tako, u nemogućnosti da sami otputuju u daleke krajeve, moći iste upoznati barem putem TV ekrana. Servirat će im se Brazil, Argentinu, Urugvaj, Čile, Peru, Boliviju i Kubu kroz mnoštvo šarenih kadrova.
- Beskrajno sam sretna što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli ostvariti proizvodnju novih epizoda, što ću imati priliku publiku upoznati s ljepotama i zanimljivostima s drugog kraja svijeta. Nekako imam osjećaj da sam se cijeli život, sa svim studijima pripremala za ovakvu vrstu autorskog projekta, pa mi i na osobnim razinama epizode iz Latinske Amerike beskrajno puno znače. S obzirom na to da epizode nastaju u doba u kojem su turizam i putovanja stvarno teško ostvariva, iznimno sam ponosna na cijelu ''Coolturist'' ekipu, koja uz sve prepreke i dalje pronalazi načine za stvaranjem putničko turističkog sadržaja - kaže Riana Petanjek.

image
NOVA TV PRESS

Spomenimo i to da emisija otkriva i kako žive neki od Hrvata, koji su dom pronašli na drugoj strani svijeta.
''Coolturist'' gledatelje vodi i u Ushuaia, grad s najjužnijim koordinatama na planetu, otkriva prirodna čuda čarobne Patagonije, poput glečera Perito Moreno, najveću slanu pustinja na svijetu, najviše plovno jezero na svijetu i potomke Anka koji na njemu žive na području Perua i Bolivije, baš kao i vječno mističan Machu Picchu te najveći slapovi na svijetu, na granici Argentine i Brazila.

image
'Imam osjećaj da sam se cijeli život pripremala za ovakvu vrstu projekta', kaže voditeljica
 
NOVA TV PRESS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2021 05:14