stdClass Object ( [id] => 1159982 [title] => Ovo bi mogla biti spektakularna filmska godina. Pogledajte koji nas sve naslovi čekaju, uz već najavljenog Batmana, novi Jurski park i drugi Avatar [alias] => ovo-bi-mogla-biti-spektakularna-filmska-godina-pogledajte-koji-nas-sve-naslovi-cekaju-uz-vec-najavljenog-batmana-novi-jurski-park-i-drugi-avatar [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kad smo prije dvije godine na ovom mjestu najavljivali najočekivanije-najzvučnije filmove 2020., nismo mogli ni slutiti da će većina njih biti odgođena zbog globalne pandemije ("Mjesto tišine 2", "Za smrt nema vremena", "Black Widow", "Brzi i žestoki 9", "Venom 2", "Istjerivači duhova: Nasljeđe", "Godzilla vs. Kong", "Vječnici", "Dina"...).

U međuvremenu mnogi su se prikazali, i to 2021., ali ne i svi, pa bismo tako tek ove godine trebali pogledati "Morbiusa" i "Top Gun: Maverick", najavljene 2020., ako omikron ne poremeti kinodistribuciju koja se počela uhodavati zahvaljujući megahitovima poput novog "Spider-Mana".

Nije dobar znak što je "Morbius" već odgođen s kraja siječnja na konac ožujka, da je Disney objavio kako će novi Pixarov crtić "Crvena panda" ići direktno na streaming, barem u Americi, a "John Wick 4" prolongiran skroz za 2023. godinu.

S druge strane, dobar je znak što je novi "Vrisak", najočekivaniji film siječnja i šire, upravo krenuo u kina i smiješi mu se odlična zarada, kao i da Warner Bros, zasad, ne namjerava odgoditi "Batmana" zakazanog za ožujak. Ako sve bude OK, 2022. bi, krcata teškašima, uključujući "Avatara 2", mogla biti jedna prilično bombastična godina.

---

image
Zemlji prijeti sudar s Mjesecom u 'Moonfallu'
---

MOONFALL (3. veljače)

Kinospektakli ovakvog apokaliptično-rušilačkog tipa ("Armagedon") bili su nekoć udarni blockbusteri ljetne sezone, a oblikovao ih je Roland Emmerich ("Dan nezavisnosti").

Emmerich će pokušati nadmašiti samoga sebe ("2012") i sve prethodne destrukcije planeta ("Geostorm"). Ukratko, Zemlji prijeti sudar s Mjesecom ako stvar ne spase bivši astronauti (Halle Berry, Patrick Wilson) i teoretičar zavjere (John Bradley).

"Moonfall" se čini kao idealan blockbuster za današnja apokaliptična i teorijsko-zavjerenička vremena. Naime, "Moonfall" se poziva na "conspiracy theory" da Mjesec "nije baš ono što mislimo da jest".

---

image
Gal Gadot u prvom planu 'Smrti na Nilu'
---

SMRT NA NILU (17. veljače) + NOŽ U LEĐA 2 (jesen)

Ljubitelji "whodunit" trilera a la Agatha Christie imaju dvostruki razlog za veselje: u veljači u kina stiže nastavak "Umorstva u Orient Expressu", a "Knives Out 2" na Netflix najvjerojatnije negdje najesen.

Oba filma imaju zvjezdani ansambl (Kenneth Branagh, Gal Gadot...; Daniel Craig, Kate Hudson...) i postavljaju detektive Herculea Poirota i Benoita Blanca usred nove misterije s novim likovima. Poirot ovaj put istražuje "murder mystery" na brodu tijekom krstarenja Nilom. Blancova misterija je, pak, toliko misteriozna da se još ne zna o čemu se radi. Poznato je, zato, da se "Nož u leđa 2" snimao u Srbiji i da je ubojstvo ponovno napisao Rian Johnson.

---

image
Videoigra u kinu ('Uncharted')
---

UNCHARTED (17. veljače) + IZGUBLJENI GRAD (ožujak)

Jedna od najprodavanijih videoigara "Uncharted" dobiva ekranizaciju u ovoj "indianajonesovskoj" akciji. Junaka Nathana Drakea glumi Tom Holland, aktualni Spider-Man, a društvo mu pravi Mark Wahlberg, koji je svojedobno tipovao na glavnu ulogu.

Foršpan ima pogođen ton akcijsko-pustolovne zabave i sugerira da dvojac ima dobru partnersku kemiju u globtroterskoj avanturi.

"Izgubljeni grad", pak, tipuje biti moderni "Lov na zeleni dijamant". Spisateljica romantičnih avanturističkih romana (Sandra Bullock) bit će ubačena u pustolovinu nalik onima iz njezinih knjiga zajedno s modelom (Chaning Tatum). "Trailer" je prilično urnebesan i najavljuje romantičnu komediju u avanturističkoj džungli, a zasolila ga je i akcijska pojava Brada Pitta.

---

image
Novi Batman i Catwoman
---

THE BATMAN (3. ožujka) + THE FLASH (studeni)

Ovo je godina Batmana. Naizged nikad mračniji i spektakularniji "Batman" predstavlja Roberta Pattinsona koji je, sudeći po sjajnom foršpanu, više nego dorastao ulozi Viteza tame i spreman da se suoči s Pingvinom, Riddlerom i Catwoman (neprepoznatljivi Colin Farrell, Paul Dano, Zoë Kravitz).

Dok "The Batman" izgleda kao da su se Nolanovi realistični i Burtonovi stripovski filmovi isprepleli na originalan i unikatan način, "The Flash" će ispreplesti paralelne dimenzije i istražiti koncept multisvemira. U DC-jevu odgovoru na zadnjeg "Spider-Mana" vidjet ćemo nekoliko Flasheva, ali i Batmana, i to u prijašnjim inkarnacijama Michaela Keatona i Bena Afflecka.

---

image
'Fantastične zvijeri' bez Johnnyja Deppa
---

ČUDESNE ZVIJERI: DUMBLEDOROVE TAJNE (travanj)

Magija se vraća. Velika gledanost friškog "Harry Potter" specijala potvrđuje da je publika željna povratka u čarobnjački svijet J.K. Rowling, što će joj omogućiti treći dio "fantasy" serijala "Čudesne zvijeri", u kojem se pojavljuje mlađa verzija profesora Dumbledorea (Jude Law).

Čarobnjak-junak je Newt Scamander (oskarovac Eddie Redmayne), a negativac sve većih moći Gellert Grindelwald, i glumi ga Mads Mikkelsen koji je preuzeo lik od Johnnyja Deppa nakon njegova burnog razvoda od Amber Heard.

Ako gledatelji budu dobro reagirali na Mikkelsena u ovoj ulozi, "Dumbledorove tajne" bi mogle učvrstiti Scamandera i Grindelwalda kao novog Pottera i lorda Voldemorta.

DOKTOR STRANGE 2 (svibanj) + THOR 4 (srpanj)

Spektakularna najava za nastavak "Doktora Strangea" nakon odjavne špice novog "Spider-Mana" podigla je ionako visoka očekivanja od filma.

Nastavak režira genijalac Sam Raimi, kojeg još uvijek nitko nije nadmašio u vizualnoj transpoziciji stripa na film ("Spider-Man 2"), a ovdje se, izgleda, još više razmahao sukladno "multisvemirskom ludilu" u koje će Strange (Benedict Cumberbatch) kliznuti sa Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) i suočiti se s vlastitim zločestim inačicama.

Od filma "Thor: Love and Thunder" nismo vidjeli još nijedan kadar, ali dovoljno je znati nekoliko stvari. Jedan, iza kamere je opet oskarovac Taika Waititi ("Jojo Rabbit"), odgovoran za treći i najbolji dio serijala o superherojskom Bogu groma. Dva, Thoru društvo prave Čuvari galaksije, a njegova ljubav Jane (Natalie Portman) navodno bi mogla zavitlati čekićem. Ljubav i grmljavina, doslovce.

---

image
Tom Cruise leti u nebo u novom 'Top Gunu'
---

TOP GUN: MAVERICK (svibanj) + NEMOGUĆA MISIJA 7 (rujan)

Dupla doza Toma Cruisea u akciji koji je nanovo izveo nešto kaskaderski ludo i nezaboravno.

U nastavku "Top Guna" akcijski glumac je letio u mlažnjaku, a u sedmoj "Nemogućoj misiji" je visio iz aviona i skočio motociklom s litice. Cruise doslovce riskira život za akcijski žanr, no zato se njegovi filmovi napeto iščekuju.

Nema tko ne želi vidjeti njegov povratak u kokpit "Top Guna" nakon 36 godina i osjetiti nostalgičnu "potrebu za brzinom". Nostalgija i akcija će biti zrakoplovno gorivo "Top Guna".

Sedmi "Mission: Impossible" tipuje na akciju bez nostalgije, ali akciju koja bi trebala nadmašiti sve dosad viđeno u serijalu, pa i šire, a neće stati s odjavnom špicom. Osma "Nemoguća misija" je iza ugla.

---

image
Dinosauri pušteni s lanca ('Jurski svijet: Dominion')
---

JURSKI SVIJET: DOMINION (lipanj)

Na kraju spektakla "Jurski svijet: Pad kraljevstva", oživjeli dinosauri su, izgleda, pobjegli sa svoga staništa u naš svijet. "Dominion" kreće odatle i to je njegov najveći "catch".

Nijedan "Jurassic Park" nije imao sličnu premisu, samo je kraj "dvojke" preselio akciju s otoka u grad. Sada će dinosauri biti pušteni s lanca posvuda i izazivati kaos, a mladim protagonistima "Jurskog svijeta" (Chris Pratt, Bryce Dallas Howard) u kroćenju neukrotivih prahistorijskih zvijeri pomažu stare zvijezde "Jurskih parkova".

Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum pojavit će se prvi put zajedno u istom filmu nakon legendarnog Spielbergova originala.

BLACK ADAM (srpanj)

Black Adam nije klasični superjunak, već korača po tankoj granici između superheroja i supernegativca, što ga čini intrigantnijim.

Pa ipak, pravo je čudo da, s onakvom superjunačkom muskulaturom, najveća (akcijska) zvijezda današnjice Dwayne Johnson nije dosad glumio superjunaka. Ovog ljeta to će se promijeniti kad se Johnson ukaže kao "munjeviti" Black Adam.

Promijenit će se i hijerarhija moći unutar DC-ja, kako najavljuje Johnson, tipujući detronizirati Supermana i ostalu superherojsku ekipu. Možda i Marvelove rivale poput Thora. Munje i gromovi!

---

image
Chris Hemsworth u 'Extraction 2' akciji
---

THE GREY MAN + EXTRACTION 2 (ljeto)

Najočekivaniji Netflixovi filmovi godine, uz "Nož u leđa 2". Kraj "Extractiona", daleko najboljeg akcijskog filma u produkciji tog streaminga, nagovijestio je da bi junak Tyler Rake (Chris "Thor" Hemsworth) mogao biti živ. I jest.

Rake se vraća po još akcije u stilu "The Raid". Akcija uključuje izvlačenje obitelji u nemilosti gruzijskog gangstera i infiltraciju u jedan od najopasnijih zatvora na svijetu. To je samo početak nastavka koji bi u odnosu na prvi film mogao biti ono što je "Racija 2" bila za "Raciju 1".

"The Grey Man" je, s budžetom od 200 milijuna dolara, najskuplji Netflixov (akcijski) projekt, skuplji i od "Red Notice". Film u režiji braće Russo ("Osvetnici: Rat beskonačnosti/Završnica") suprotstavit će Ryana Goslinga i Chrisa Evansa u ulogama CIA-ina operativca u bijegu i njegova bivšeg partnera poslanog da ga uhvati. Špijunskoj akciji se pridružuje i seksi Ana De Armas, koja je "ukrala" zadnjeg "Bonda", a mogla bi "ukrasti" i "Sivog čovjeka".

---

image
'Prey' je novi film o Predatoru
---

PREY (ljeto)

Iza ovog naslova krije se novi film o legendarnom izvanzemaljskom ratniku/lovcu Predatoru, peti po redu ako se ne računaju njegova dva okršaja s Alienom, ali koncipiran kao pred-prednastavak.

Fanovi će se sjetiti kubure iz "Predatora 2" s ugraviranom 1716. godinom koju je stari Predator poklonio Dannyju Gloveru.

Radnja je smještena nekih 300 godina u prošlost, u vrijeme kad je jedan od prvih Predatora sletio na Zemlju, a suprostavit će mu se mlada Indijanka (Amber Midthunder; "Ledena cesta") koja i sama prolazi ratničku inicijaciju.

"Prey" redatelja Dana Trachtenberga ("10 Cloverfield Lane") ima priliku rastegnuti mitsku i praiskonsku završnica McTiernanova originala na cijeli film, s Indijankom umjesto Schwarzeneggera.

BLACK PANTHER 2 (studeni) + AQUAMAN 2 (prosinac)

Nastavci Marvelovih ("Black Panther") i DC-jevih blockbustera ("Aquaman") težih od milijardu dolara. Kako će funkcionirati drugi "Black Panther" bez pokojnog Chadwicka Bosemana u ulozi Black Panthera jedna je od najvećih misterija godine.

Marvelu svaka čast što nije htio uzeti nekog drugog glumca za ulogu iz poštovanja prema glumcu kojemu će film biti posvećen tako da fanove sigurno čeka jedna emotivna superherojska vožnja.

"Aquaman and the Lost Kingdom" će proširiti mitologiju dugokosog rokerskog superheroja (Jason Momoa) i njegova vodenog svijeta nalik podvodnim "Ratovima zvijezda". Zaplet se tiče nestalog grada Necrusa, a James Wan se "naveliko inspirirao" SF hororom Maria Bave "Planet vampira". Spremite se za "paniku pod morem".

---

image
Vizualni koncept 'Avatara 2' oduzima dah
---

AVATAR 2 (prosinac)

Nakon godina i godina čekanja, nastavak megahita iz sad već "davne" 2009. trebao bi se napokon ukazati na velikim ekranima krajem prosinca. Hoće li se čekanje isplatiti? Vjerujemo da hoće.

James Cameron je sa svakim filmom ponudio nešto neviđeno i(li) tehnološki revolucionarno ("Terminator", "Aliens", "Bezdan", "Terminator 2", "Istinite laži", "Titanic", "Avatar"), što će napraviti i sada. Tehnologija je uznapredovala od 2009., a Cameron je iskoristio napredak za trodimenzionalno istraživanje mora na planetu Pandora.

Veći dio filma odvijat će se pod vodom i donijeti prijelomne podvodne scene u "trećoj dimenziji" koje bi mogle izazvati novu revoluciju i vratiti Camerona na tron blockbusterskog "kralja svijeta".

---

Scorsese predvodi velike redateljske uzdanice

Za filmofile je blagovijest da bi nove filmove trebali predstaviti i Martin Scorsese ("Killers Of The Flower Moon"), Damien Chazelle ("Babylon"), Alejandro Gonzales Inarritu ("Bardo"), Wes Anderson ("Asteroid City"), Baz Luhrmann ("Elvis"), David Lowery ("Petar Pan i Wendy"), Robert Eggers ("The Northman), David Cronenberg ("Crimes Of The Future"), Luca Guadagnino ("Bones and All"), braća Dardenne ("Tori i Lokita"), Ruben Östlund ("Triangle Of Sadness"), Olivia Wilde ("Don't Worry Darling")...

---

---

Filmovi snimljeni u Hrvatskoj: od Cagea do Cronenberga

Trebali bismo vidjeti i dva filma snimljena u Hrvatskoj. Metafilmsku akcijsku komediju "The Unbearable Weight Of Massive Talent" Nicolas Cage je snimao u Dubrovniku i okolici. Misteriozni SF horor "Infinity Pool" Brandona Cronenberga (Davidov sin) s Alexanderom Skarsgårdom i Miom Goth sniman je, pak, na području Šibenika.

---

---

Akcije: Michael Bay, Sly Stallone i Guy Ritchie imaju nove filmove

Na velike ekrane se vraća Michael Bay s pljačkaškim akcijskim trilerom "Ambulance" s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi. Puno se očekuje od Stalloneova "Samaritana" u kojem on igra ostarjelog superjunaka te akcijskog trilera "Bullet Train" u režiji Davida Leitcha ("Atomska plavuša") s Bradom Pittom u glavnoj i Sandrom Bullock u sporednoj ulozi, dakle obratno od "The Lost City". A novi film ima i Guy Ritchie, još jedan s Jasonom Stathamom ("Operacija Fortune").

---

---

Horori: zadnji dio 'Noći vještica'

Najesen bi trebala biti okončana "Noć vještica" s trećim i navodno zadnjim dijelom nove trilogije "Halloween Kills". Dotad će, u novom "Teksaškom masakru motornom pilom", uskrsnuti Leatherface, a trebali bismo, među ostalim, gledati i horore kao što su "X", "The Black Phone" i "Nope", novi film oskarovca Jordana Peelea ("Get Out!").

---

---

Crtići: Spidey i Malci

Najviše se iščekuju nastavak sjajnog animiranog "Spider-Mana", tj. nove komične avanture omiljenih "Malaca" i "Sonica Superježa", a tu je i "Lightyear", fokusiran na lik Buzza iz serijala "Priča o igračkama", te "Bobs Burgers".

---

---

Romanse: ljubav, ah ljubav

Za ljubitelj(ice) romantičnih komedija, uoči Valentinova dolaze "Knjiga ljubavi" i "Ti si taj"; u potonjem filmu glume Jennifer Lopez i Owen Wilson. Od laganijeg štiva, vraća se i "Downton Abbey", kao i "Plavuša s Harvarda".

---

---

Del Toro i Verhoeven

Ova najava je fokusirana na filmove koji će imati premijeru 2022., ali treba podsjetiti da pred hrvatsku publiku uskoro stižu i neki jaki naslovi iz 2021., kao "Ulica noćnih mora" Guillerma Del Tora, "Bendetta" Paula Verhoevena, "Cyrano" Joea Wrighta...

 

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => USKORO, USKORO.... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => USKORO, USKORO.... 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-01-13 08:35:12 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => Marko Njegić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-02-06 14:39:00 [modified_by] => 3175 [publish_up] => 2022-01-17 14:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 150 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556512.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556514.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556516.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556518.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556520.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556522.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556524.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556526.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556528.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556530.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556532.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556534.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556536.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556538.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20556566.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/13\/20563308.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Dwayne Johnson je Black Adam","Dinosauri pu\u0161teni s lanca ('Jurski svijet: Dominion')","'Fantasti\u010dne zvijeri' bez Johnnyja Deppa","Prva klapa 'Sivog \u010dovjeka'","Novi Batman i Catwoman","Videoigra u kinu ('Uncharted')","Sandra Bullock i Channing Tatum u 'Izgubljenom gradu'","Daniel Craig jo\u0161 jednom kao detektiv Benoit Blanc","'No\u017e u le\u0111a 2'","Gal Gadot u prvom planu 'Smrti na Nilu'","Zemlji prijeti sudar s Mjesecom u 'Moonfallu'","Jason Momoa opet kao Aquaman","Vizualni koncept 'Avatara 2' oduzima dah","Chris Hemsworth u 'Extraction 2' akciji","Tom Cruise leti u nebo u novom 'Top Gunu'","'Prey' je novi film o Predatoru"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1080","hd_20556512_1920.jpg":"1920x1080","k_20556512_1280.jpg":"1280x1280","k_20556512_1024.jpg":"1024x1024","k_20556512_640.jpg":"640x640","k_20556512_480.jpg":"480x480","k_20556512_340.jpg":"340x340","k_20556512_220.jpg":"220x220","o_20556512_1280.jpg":"1280x720","o_20556512_1024.jpg":"1024x576","o_20556512_640.jpg":"640x360","o_20556512_480.jpg":"480x270","o_20556512_340.jpg":"340x191","o_20556512_220.jpg":"220x123","h_20556512_1280.jpg":"1280x854","h_20556512_1024.jpg":"1024x683","h_20556512_640.jpg":"640x427","h_20556512_480.jpg":"480x320","h_20556512_340.jpg":"340x227","h_20556512_220.jpg":"220x147","pp_20556512_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556512_1024.jpg":"805x1024","pp_20556512_640.jpg":"503x640","pp_20556512_480.jpg":"377x480","pp_20556512_340.jpg":"267x340","pp_20556512_220.jpg":"173x220"},{"size0":"758x969","hd_20556514_1920.jpg":"1920x1080","k_20556514_1280.jpg":"1280x1280","k_20556514_1024.jpg":"1024x1024","k_20556514_640.jpg":"640x640","k_20556514_480.jpg":"480x480","k_20556514_340.jpg":"340x340","k_20556514_220.jpg":"220x220","o_20556514_1280.jpg":"1280x1636","o_20556514_1024.jpg":"1024x1309","o_20556514_640.jpg":"640x818","o_20556514_480.jpg":"480x613","o_20556514_340.jpg":"340x434","o_20556514_220.jpg":"220x281","h_20556514_1280.jpg":"1280x854","h_20556514_1024.jpg":"1024x683","h_20556514_640.jpg":"640x427","h_20556514_480.jpg":"480x320","h_20556514_340.jpg":"340x227","h_20556514_220.jpg":"220x147","pp_20556514_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556514_1024.jpg":"805x1024","pp_20556514_640.jpg":"503x640","pp_20556514_480.jpg":"377x480","pp_20556514_340.jpg":"267x340","pp_20556514_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2845","hd_20556516_1920.jpg":"1920x1080","k_20556516_1280.jpg":"1280x1280","k_20556516_1024.jpg":"1024x1024","k_20556516_640.jpg":"640x640","k_20556516_480.jpg":"480x480","k_20556516_340.jpg":"340x340","k_20556516_220.jpg":"220x220","o_20556516_1280.jpg":"1280x1896","o_20556516_1024.jpg":"1024x1517","o_20556516_640.jpg":"640x948","o_20556516_480.jpg":"480x711","o_20556516_340.jpg":"340x503","o_20556516_220.jpg":"220x325","h_20556516_1280.jpg":"1280x854","h_20556516_1024.jpg":"1024x683","h_20556516_640.jpg":"640x427","h_20556516_480.jpg":"480x320","h_20556516_340.jpg":"340x227","h_20556516_220.jpg":"220x147","pp_20556516_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556516_1024.jpg":"805x1024","pp_20556516_640.jpg":"503x640","pp_20556516_480.jpg":"377x480","pp_20556516_340.jpg":"267x340","pp_20556516_220.jpg":"173x220"},{"size0":"717x465","hd_20556518_1920.jpg":"1920x1080","k_20556518_1280.jpg":"1280x1280","k_20556518_1024.jpg":"1024x1024","k_20556518_640.jpg":"640x640","k_20556518_480.jpg":"480x480","k_20556518_340.jpg":"340x340","k_20556518_220.jpg":"220x220","o_20556518_1280.jpg":"1280x830","o_20556518_1024.jpg":"1024x664","o_20556518_640.jpg":"640x415","o_20556518_480.jpg":"480x311","o_20556518_340.jpg":"340x220","o_20556518_220.jpg":"220x142","h_20556518_1280.jpg":"1280x854","h_20556518_1024.jpg":"1024x683","h_20556518_640.jpg":"640x427","h_20556518_480.jpg":"480x320","h_20556518_340.jpg":"340x227","h_20556518_220.jpg":"220x147","pp_20556518_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556518_1024.jpg":"805x1024","pp_20556518_640.jpg":"503x640","pp_20556518_480.jpg":"377x480","pp_20556518_340.jpg":"267x340","pp_20556518_220.jpg":"173x220"},{"size0":"844x1124","hd_20556520_1920.jpg":"1920x1080","k_20556520_1280.jpg":"1280x1280","k_20556520_1024.jpg":"1024x1024","k_20556520_640.jpg":"640x640","k_20556520_480.jpg":"480x480","k_20556520_340.jpg":"340x340","k_20556520_220.jpg":"220x220","o_20556520_1280.jpg":"1280x1704","o_20556520_1024.jpg":"1024x1363","o_20556520_640.jpg":"640x852","o_20556520_480.jpg":"480x639","o_20556520_340.jpg":"340x452","o_20556520_220.jpg":"220x292","h_20556520_1280.jpg":"1280x854","h_20556520_1024.jpg":"1024x683","h_20556520_640.jpg":"640x427","h_20556520_480.jpg":"480x320","h_20556520_340.jpg":"340x227","h_20556520_220.jpg":"220x147","pp_20556520_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556520_1024.jpg":"805x1024","pp_20556520_640.jpg":"503x640","pp_20556520_480.jpg":"377x480","pp_20556520_340.jpg":"267x340","pp_20556520_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1000x1264","hd_20556522_1920.jpg":"1920x1080","k_20556522_1280.jpg":"1280x1280","k_20556522_1024.jpg":"1024x1024","k_20556522_640.jpg":"640x640","k_20556522_480.jpg":"480x480","k_20556522_340.jpg":"340x340","k_20556522_220.jpg":"220x220","o_20556522_1280.jpg":"1280x1617","o_20556522_1024.jpg":"1024x1294","o_20556522_640.jpg":"640x808","o_20556522_480.jpg":"480x606","o_20556522_340.jpg":"340x429","o_20556522_220.jpg":"220x278","h_20556522_1280.jpg":"1280x854","h_20556522_1024.jpg":"1024x683","h_20556522_640.jpg":"640x427","h_20556522_480.jpg":"480x320","h_20556522_340.jpg":"340x227","h_20556522_220.jpg":"220x147","pp_20556522_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556522_1024.jpg":"805x1024","pp_20556522_640.jpg":"503x640","pp_20556522_480.jpg":"377x480","pp_20556522_340.jpg":"267x340","pp_20556522_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20556524_1920.jpg":"1920x1080","k_20556524_1280.jpg":"1280x1280","k_20556524_1024.jpg":"1024x1024","k_20556524_640.jpg":"640x640","k_20556524_480.jpg":"480x480","k_20556524_340.jpg":"340x340","k_20556524_220.jpg":"220x220","o_20556524_1280.jpg":"1280x720","o_20556524_1024.jpg":"1024x576","o_20556524_640.jpg":"640x360","o_20556524_480.jpg":"480x270","o_20556524_340.jpg":"340x191","o_20556524_220.jpg":"220x123","h_20556524_1280.jpg":"1280x854","h_20556524_1024.jpg":"1024x683","h_20556524_640.jpg":"640x427","h_20556524_480.jpg":"480x320","h_20556524_340.jpg":"340x227","h_20556524_220.jpg":"220x147","pp_20556524_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556524_1024.jpg":"805x1024","pp_20556524_640.jpg":"503x640","pp_20556524_480.jpg":"377x480","pp_20556524_340.jpg":"267x340","pp_20556524_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1125x2436","hd_20556526_1920.jpg":"1920x1080","k_20556526_1280.jpg":"1280x1280","k_20556526_1024.jpg":"1024x1024","k_20556526_640.jpg":"640x640","k_20556526_480.jpg":"480x480","k_20556526_340.jpg":"340x340","k_20556526_220.jpg":"220x220","o_20556526_1280.jpg":"1280x2771","o_20556526_1024.jpg":"1024x2217","o_20556526_640.jpg":"640x1385","o_20556526_480.jpg":"480x1039","o_20556526_340.jpg":"340x736","o_20556526_220.jpg":"220x476","h_20556526_1280.jpg":"1280x854","h_20556526_1024.jpg":"1024x683","h_20556526_640.jpg":"640x427","h_20556526_480.jpg":"480x320","h_20556526_340.jpg":"340x227","h_20556526_220.jpg":"220x147","pp_20556526_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556526_1024.jpg":"805x1024","pp_20556526_640.jpg":"503x640","pp_20556526_480.jpg":"377x480","pp_20556526_340.jpg":"267x340","pp_20556526_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1343x1311","hd_20556528_1920.jpg":"1920x1080","k_20556528_1280.jpg":"1280x1280","k_20556528_1024.jpg":"1024x1024","k_20556528_640.jpg":"640x640","k_20556528_480.jpg":"480x480","k_20556528_340.jpg":"340x340","k_20556528_220.jpg":"220x220","o_20556528_1280.jpg":"1280x1249","o_20556528_1024.jpg":"1024x999","o_20556528_640.jpg":"640x624","o_20556528_480.jpg":"480x468","o_20556528_340.jpg":"340x331","o_20556528_220.jpg":"220x214","h_20556528_1280.jpg":"1280x854","h_20556528_1024.jpg":"1024x683","h_20556528_640.jpg":"640x427","h_20556528_480.jpg":"480x320","h_20556528_340.jpg":"340x227","h_20556528_220.jpg":"220x147","pp_20556528_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556528_1024.jpg":"805x1024","pp_20556528_640.jpg":"503x640","pp_20556528_480.jpg":"377x480","pp_20556528_340.jpg":"267x340","pp_20556528_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x768","hd_20556530_1920.jpg":"1920x1080","k_20556530_1280.jpg":"1280x1280","k_20556530_1024.jpg":"1024x1024","k_20556530_640.jpg":"640x640","k_20556530_480.jpg":"480x480","k_20556530_340.jpg":"340x340","k_20556530_220.jpg":"220x220","o_20556530_1280.jpg":"1280x960","o_20556530_1024.jpg":"1024x768","o_20556530_640.jpg":"640x480","o_20556530_480.jpg":"480x360","o_20556530_340.jpg":"340x255","o_20556530_220.jpg":"220x165","h_20556530_1280.jpg":"1280x854","h_20556530_1024.jpg":"1024x683","h_20556530_640.jpg":"640x427","h_20556530_480.jpg":"480x320","h_20556530_340.jpg":"340x227","h_20556530_220.jpg":"220x147","pp_20556530_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556530_1024.jpg":"805x1024","pp_20556530_640.jpg":"503x640","pp_20556530_480.jpg":"377x480","pp_20556530_340.jpg":"267x340","pp_20556530_220.jpg":"173x220"},{"size0":"750x1065","hd_20556532_1920.jpg":"1920x1080","k_20556532_1280.jpg":"1280x1280","k_20556532_1024.jpg":"1024x1024","k_20556532_640.jpg":"640x640","k_20556532_480.jpg":"480x480","k_20556532_340.jpg":"340x340","k_20556532_220.jpg":"220x220","o_20556532_1280.jpg":"1280x1817","o_20556532_1024.jpg":"1024x1454","o_20556532_640.jpg":"640x908","o_20556532_480.jpg":"480x681","o_20556532_340.jpg":"340x482","o_20556532_220.jpg":"220x312","h_20556532_1280.jpg":"1280x854","h_20556532_1024.jpg":"1024x683","h_20556532_640.jpg":"640x427","h_20556532_480.jpg":"480x320","h_20556532_340.jpg":"340x227","h_20556532_220.jpg":"220x147","pp_20556532_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556532_1024.jpg":"805x1024","pp_20556532_640.jpg":"503x640","pp_20556532_480.jpg":"377x480","pp_20556532_340.jpg":"267x340","pp_20556532_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x667","hd_20556534_1920.jpg":"1920x1080","k_20556534_1280.jpg":"1280x1280","k_20556534_1024.jpg":"1024x1024","k_20556534_640.jpg":"640x640","k_20556534_480.jpg":"480x480","k_20556534_340.jpg":"340x340","k_20556534_220.jpg":"220x220","o_20556534_1280.jpg":"1280x711","o_20556534_1024.jpg":"1024x569","o_20556534_640.jpg":"640x355","o_20556534_480.jpg":"480x266","o_20556534_340.jpg":"340x188","o_20556534_220.jpg":"220x122","h_20556534_1280.jpg":"1280x854","h_20556534_1024.jpg":"1024x683","h_20556534_640.jpg":"640x427","h_20556534_480.jpg":"480x320","h_20556534_340.jpg":"340x227","h_20556534_220.jpg":"220x147","pp_20556534_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556534_1024.jpg":"805x1024","pp_20556534_640.jpg":"503x640","pp_20556534_480.jpg":"377x480","pp_20556534_340.jpg":"267x340","pp_20556534_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x958","hd_20556536_1920.jpg":"1920x1080","k_20556536_1280.jpg":"1280x1280","k_20556536_1024.jpg":"1024x1024","k_20556536_640.jpg":"640x640","k_20556536_480.jpg":"480x480","k_20556536_340.jpg":"340x340","k_20556536_220.jpg":"220x220","o_20556536_1280.jpg":"1280x638","o_20556536_1024.jpg":"1024x510","o_20556536_640.jpg":"640x319","o_20556536_480.jpg":"480x239","o_20556536_340.jpg":"340x169","o_20556536_220.jpg":"220x109","h_20556536_1280.jpg":"1280x854","h_20556536_1024.jpg":"1024x683","h_20556536_640.jpg":"640x427","h_20556536_480.jpg":"480x320","h_20556536_340.jpg":"340x227","h_20556536_220.jpg":"220x147","pp_20556536_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556536_1024.jpg":"805x1024","pp_20556536_640.jpg":"503x640","pp_20556536_480.jpg":"377x480","pp_20556536_340.jpg":"267x340","pp_20556536_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_20556538_1920.jpg":"1920x1080","k_20556538_1280.jpg":"1280x1280","k_20556538_1024.jpg":"1024x1024","k_20556538_640.jpg":"640x640","k_20556538_480.jpg":"480x480","k_20556538_340.jpg":"340x340","k_20556538_220.jpg":"220x220","o_20556538_1280.jpg":"1280x852","o_20556538_1024.jpg":"1024x681","o_20556538_640.jpg":"640x426","o_20556538_480.jpg":"480x319","o_20556538_340.jpg":"340x226","o_20556538_220.jpg":"220x146","h_20556538_1280.jpg":"1280x854","h_20556538_1024.jpg":"1024x683","h_20556538_640.jpg":"640x427","h_20556538_480.jpg":"480x320","h_20556538_340.jpg":"340x227","h_20556538_220.jpg":"220x147","pp_20556538_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556538_1024.jpg":"805x1024","pp_20556538_640.jpg":"503x640","pp_20556538_480.jpg":"377x480","pp_20556538_340.jpg":"267x340","pp_20556538_220.jpg":"173x220"},{"size0":"710x444","hd_20556566_1920.jpg":"1920x1080","k_20556566_1280.jpg":"1280x1280","k_20556566_1024.jpg":"1024x1024","k_20556566_640.jpg":"640x640","k_20556566_480.jpg":"480x480","k_20556566_340.jpg":"340x340","k_20556566_220.jpg":"220x220","o_20556566_1280.jpg":"1280x800","o_20556566_1024.jpg":"1024x640","o_20556566_640.jpg":"640x400","o_20556566_480.jpg":"480x300","o_20556566_340.jpg":"340x212","o_20556566_220.jpg":"220x137","h_20556566_1280.jpg":"1280x854","h_20556566_1024.jpg":"1024x683","h_20556566_640.jpg":"640x427","h_20556566_480.jpg":"480x320","h_20556566_340.jpg":"340x227","h_20556566_220.jpg":"220x147","pp_20556566_1280.jpg":"1006x1280","pp_20556566_1024.jpg":"805x1024","pp_20556566_640.jpg":"503x640","pp_20556566_480.jpg":"377x480","pp_20556566_340.jpg":"267x340","pp_20556566_220.jpg":"173x220"},{"size0":"700x450","hd_20563308_1920.jpg":"1920x1080","k_20563308_1280.jpg":"1280x1280","k_20563308_1024.jpg":"1024x1024","k_20563308_640.jpg":"640x640","k_20563308_480.jpg":"480x480","k_20563308_340.jpg":"340x340","k_20563308_220.jpg":"220x220","o_20563308_1280.jpg":"1280x822","o_20563308_1024.jpg":"1024x658","o_20563308_640.jpg":"640x411","o_20563308_480.jpg":"480x308","o_20563308_340.jpg":"340x218","o_20563308_220.jpg":"220x141","h_20563308_1280.jpg":"1280x854","h_20563308_1024.jpg":"1024x683","h_20563308_640.jpg":"640x427","h_20563308_480.jpg":"480x320","h_20563308_340.jpg":"340x227","h_20563308_220.jpg":"220x147","pp_20563308_1280.jpg":"1006x1280","pp_20563308_1024.jpg":"805x1024","pp_20563308_640.jpg":"503x640","pp_20563308_480.jpg":"377x480","pp_20563308_340.jpg":"267x340","pp_20563308_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6294417 Threads: 83 Questions: 1147584823 Slow queries: 0 Opens: 216233 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 182.317 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 10313421 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/ovo-bi-mogla-biti-spektakularna-filmska-godina-pogledajte-koji-nas-sve-naslovi-cekaju-uz-vec-najavljenog-batmana-novi-jurski-park-i-drugi-avatar-1159982 [printLink] => /kultura/film-tv/ovo-bi-mogla-biti-spektakularna-filmska-godina-pogledajte-koji-nas-sve-naslovi-cekaju-uz-vec-najavljenog-batmana-novi-jurski-park-i-drugi-avatar-1159982?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 663481 [name] => Novi filmovi u 2022. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-17 15:54:09 [main_article_id] => 0 [alias] => novi-filmovi-u-2022 [link] => /tag/novi-filmovi-u-2022 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => USKORO, USKORO.... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo bi mogla biti spektakularna filmska godina. Pogledajte koji nas sve naslovi čekaju, uz već najavljenog Batmana, novi Jurski park i drugi Avatar [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556512.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => Dwayne Johnson je Black Adam [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556512.jpg [title] => Dwayne Johnson je Black Adam ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556514.jpg [title] => Dinosauri pušteni s lanca ('Jurski svijet: Dominion') ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556516.jpg [title] => 'Fantastične zvijeri' bez Johnnyja Deppa ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556518.jpg [title] => Prva klapa 'Sivog čovjeka' ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556520.jpg [title] => Novi Batman i Catwoman ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556522.jpg [title] => Videoigra u kinu ('Uncharted') ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556524.jpg [title] => Sandra Bullock i Channing Tatum u 'Izgubljenom gradu' ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556526.jpg [title] => Daniel Craig još jednom kao detektiv Benoit Blanc ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556528.jpg [title] => 'Nož u leđa 2' ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556530.jpg [title] => Gal Gadot u prvom planu 'Smrti na Nilu' ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556532.jpg [title] => Zemlji prijeti sudar s Mjesecom u 'Moonfallu' ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556534.jpg [title] => Jason Momoa opet kao Aquaman ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556536.jpg [title] => Vizualni koncept 'Avatara 2' oduzima dah ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556538.jpg [title] => Chris Hemsworth u 'Extraction 2' akciji ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20556566.jpg [title] => Tom Cruise leti u nebo u novom 'Top Gunu' ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/13/20563308.jpg [title] => 'Prey' je novi film o Predatoru ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kad smo prije dvije godine na ovom mjestu najavljivali najočekivanije-najzvučnije filmove 2020., nismo mogli ni slutiti da će većina njih biti odgođena zbog globalne pandemije ("Mjesto tišine 2", "Za smrt nema vremena", "Black Widow", "Brzi i žestoki 9", "Venom 2", "Istjerivači duhova: Nasljeđe", "Godzilla vs. Kong", "Vječnici", "Dina"...).

U međuvremenu mnogi su se prikazali, i to 2021., ali ne i svi, pa bismo tako tek ove godine trebali pogledati "Morbiusa" i "Top Gun: Maverick", najavljene 2020., ako omikron ne poremeti kinodistribuciju koja se počela uhodavati zahvaljujući megahitovima poput novog "Spider-Mana".

Nije dobar znak što je "Morbius" već odgođen s kraja siječnja na konac ožujka, da je Disney objavio kako će novi Pixarov crtić "Crvena panda" ići direktno na streaming, barem u Americi, a "John Wick 4" prolongiran skroz za 2023. godinu.

S druge strane, dobar je znak što je novi "Vrisak", najočekivaniji film siječnja i šire, upravo krenuo u kina i smiješi mu se odlična zarada, kao i da Warner Bros, zasad, ne namjerava odgoditi "Batmana" zakazanog za ožujak. Ako sve bude OK, 2022. bi, krcata teškašima, uključujući "Avatara 2", mogla biti jedna prilično bombastična godina.

---

image
Zemlji prijeti sudar s Mjesecom u 'Moonfallu'
---

MOONFALL (3. veljače)

Kinospektakli ovakvog apokaliptično-rušilačkog tipa ("Armagedon") bili su nekoć udarni blockbusteri ljetne sezone, a oblikovao ih je Roland Emmerich ("Dan nezavisnosti").

Emmerich će pokušati nadmašiti samoga sebe ("2012") i sve prethodne destrukcije planeta ("Geostorm"). Ukratko, Zemlji prijeti sudar s Mjesecom ako stvar ne spase bivši astronauti (Halle Berry, Patrick Wilson) i teoretičar zavjere (John Bradley).

"Moonfall" se čini kao idealan blockbuster za današnja apokaliptična i teorijsko-zavjerenička vremena. Naime, "Moonfall" se poziva na "conspiracy theory" da Mjesec "nije baš ono što mislimo da jest".

---

image
Gal Gadot u prvom planu 'Smrti na Nilu'
---

SMRT NA NILU (17. veljače) + NOŽ U LEĐA 2 (jesen)

Ljubitelji "whodunit" trilera a la Agatha Christie imaju dvostruki razlog za veselje: u veljači u kina stiže nastavak "Umorstva u Orient Expressu", a "Knives Out 2" na Netflix najvjerojatnije negdje najesen.

Oba filma imaju zvjezdani ansambl (Kenneth Branagh, Gal Gadot...; Daniel Craig, Kate Hudson...) i postavljaju detektive Herculea Poirota i Benoita Blanca usred nove misterije s novim likovima. Poirot ovaj put istražuje "murder mystery" na brodu tijekom krstarenja Nilom. Blancova misterija je, pak, toliko misteriozna da se još ne zna o čemu se radi. Poznato je, zato, da se "Nož u leđa 2" snimao u Srbiji i da je ubojstvo ponovno napisao Rian Johnson.

---

image
Videoigra u kinu ('Uncharted')
---

UNCHARTED (17. veljače) + IZGUBLJENI GRAD (ožujak)

Jedna od najprodavanijih videoigara "Uncharted" dobiva ekranizaciju u ovoj "indianajonesovskoj" akciji. Junaka Nathana Drakea glumi Tom Holland, aktualni Spider-Man, a društvo mu pravi Mark Wahlberg, koji je svojedobno tipovao na glavnu ulogu.

Foršpan ima pogođen ton akcijsko-pustolovne zabave i sugerira da dvojac ima dobru partnersku kemiju u globtroterskoj avanturi.

"Izgubljeni grad", pak, tipuje biti moderni "Lov na zeleni dijamant". Spisateljica romantičnih avanturističkih romana (Sandra Bullock) bit će ubačena u pustolovinu nalik onima iz njezinih knjiga zajedno s modelom (Chaning Tatum). "Trailer" je prilično urnebesan i najavljuje romantičnu komediju u avanturističkoj džungli, a zasolila ga je i akcijska pojava Brada Pitta.

---

image
Novi Batman i Catwoman
---

THE BATMAN (3. ožujka) + THE FLASH (studeni)

Ovo je godina Batmana. Naizged nikad mračniji i spektakularniji "Batman" predstavlja Roberta Pattinsona koji je, sudeći po sjajnom foršpanu, više nego dorastao ulozi Viteza tame i spreman da se suoči s Pingvinom, Riddlerom i Catwoman (neprepoznatljivi Colin Farrell, Paul Dano, Zoë Kravitz).

Dok "The Batman" izgleda kao da su se Nolanovi realistični i Burtonovi stripovski filmovi isprepleli na originalan i unikatan način, "The Flash" će ispreplesti paralelne dimenzije i istražiti koncept multisvemira. U DC-jevu odgovoru na zadnjeg "Spider-Mana" vidjet ćemo nekoliko Flasheva, ali i Batmana, i to u prijašnjim inkarnacijama Michaela Keatona i Bena Afflecka.

---

image
'Fantastične zvijeri' bez Johnnyja Deppa
---

ČUDESNE ZVIJERI: DUMBLEDOROVE TAJNE (travanj)

Magija se vraća. Velika gledanost friškog "Harry Potter" specijala potvrđuje da je publika željna povratka u čarobnjački svijet J.K. Rowling, što će joj omogućiti treći dio "fantasy" serijala "Čudesne zvijeri", u kojem se pojavljuje mlađa verzija profesora Dumbledorea (Jude Law).

Čarobnjak-junak je Newt Scamander (oskarovac Eddie Redmayne), a negativac sve većih moći Gellert Grindelwald, i glumi ga Mads Mikkelsen koji je preuzeo lik od Johnnyja Deppa nakon njegova burnog razvoda od Amber Heard.

Ako gledatelji budu dobro reagirali na Mikkelsena u ovoj ulozi, "Dumbledorove tajne" bi mogle učvrstiti Scamandera i Grindelwalda kao novog Pottera i lorda Voldemorta.

DOKTOR STRANGE 2 (svibanj) + THOR 4 (srpanj)

Spektakularna najava za nastavak "Doktora Strangea" nakon odjavne špice novog "Spider-Mana" podigla je ionako visoka očekivanja od filma.

Nastavak režira genijalac Sam Raimi, kojeg još uvijek nitko nije nadmašio u vizualnoj transpoziciji stripa na film ("Spider-Man 2"), a ovdje se, izgleda, još više razmahao sukladno "multisvemirskom ludilu" u koje će Strange (Benedict Cumberbatch) kliznuti sa Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) i suočiti se s vlastitim zločestim inačicama.

Od filma "Thor: Love and Thunder" nismo vidjeli još nijedan kadar, ali dovoljno je znati nekoliko stvari. Jedan, iza kamere je opet oskarovac Taika Waititi ("Jojo Rabbit"), odgovoran za treći i najbolji dio serijala o superherojskom Bogu groma. Dva, Thoru društvo prave Čuvari galaksije, a njegova ljubav Jane (Natalie Portman) navodno bi mogla zavitlati čekićem. Ljubav i grmljavina, doslovce.

---

image
Tom Cruise leti u nebo u novom 'Top Gunu'
---

TOP GUN: MAVERICK (svibanj) + NEMOGUĆA MISIJA 7 (rujan)

Dupla doza Toma Cruisea u akciji koji je nanovo izveo nešto kaskaderski ludo i nezaboravno.

U nastavku "Top Guna" akcijski glumac je letio u mlažnjaku, a u sedmoj "Nemogućoj misiji" je visio iz aviona i skočio motociklom s litice. Cruise doslovce riskira život za akcijski žanr, no zato se njegovi filmovi napeto iščekuju.

Nema tko ne želi vidjeti njegov povratak u kokpit "Top Guna" nakon 36 godina i osjetiti nostalgičnu "potrebu za brzinom". Nostalgija i akcija će biti zrakoplovno gorivo "Top Guna".

Sedmi "Mission: Impossible" tipuje na akciju bez nostalgije, ali akciju koja bi trebala nadmašiti sve dosad viđeno u serijalu, pa i šire, a neće stati s odjavnom špicom. Osma "Nemoguća misija" je iza ugla.

---

image
Dinosauri pušteni s lanca ('Jurski svijet: Dominion')
---

JURSKI SVIJET: DOMINION (lipanj)

Na kraju spektakla "Jurski svijet: Pad kraljevstva", oživjeli dinosauri su, izgleda, pobjegli sa svoga staništa u naš svijet. "Dominion" kreće odatle i to je njegov najveći "catch".

Nijedan "Jurassic Park" nije imao sličnu premisu, samo je kraj "dvojke" preselio akciju s otoka u grad. Sada će dinosauri biti pušteni s lanca posvuda i izazivati kaos, a mladim protagonistima "Jurskog svijeta" (Chris Pratt, Bryce Dallas Howard) u kroćenju neukrotivih prahistorijskih zvijeri pomažu stare zvijezde "Jurskih parkova".

Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum pojavit će se prvi put zajedno u istom filmu nakon legendarnog Spielbergova originala.

BLACK ADAM (srpanj)

Black Adam nije klasični superjunak, već korača po tankoj granici između superheroja i supernegativca, što ga čini intrigantnijim.

Pa ipak, pravo je čudo da, s onakvom superjunačkom muskulaturom, najveća (akcijska) zvijezda današnjice Dwayne Johnson nije dosad glumio superjunaka. Ovog ljeta to će se promijeniti kad se Johnson ukaže kao "munjeviti" Black Adam.

Promijenit će se i hijerarhija moći unutar DC-ja, kako najavljuje Johnson, tipujući detronizirati Supermana i ostalu superherojsku ekipu. Možda i Marvelove rivale poput Thora. Munje i gromovi!

---

image
Chris Hemsworth u 'Extraction 2' akciji
---

THE GREY MAN + EXTRACTION 2 (ljeto)

Najočekivaniji Netflixovi filmovi godine, uz "Nož u leđa 2". Kraj "Extractiona", daleko najboljeg akcijskog filma u produkciji tog streaminga, nagovijestio je da bi junak Tyler Rake (Chris "Thor" Hemsworth) mogao biti živ. I jest.

Rake se vraća po još akcije u stilu "The Raid". Akcija uključuje izvlačenje obitelji u nemilosti gruzijskog gangstera i infiltraciju u jedan od najopasnijih zatvora na svijetu. To je samo početak nastavka koji bi u odnosu na prvi film mogao biti ono što je "Racija 2" bila za "Raciju 1".

"The Grey Man" je, s budžetom od 200 milijuna dolara, najskuplji Netflixov (akcijski) projekt, skuplji i od "Red Notice". Film u režiji braće Russo ("Osvetnici: Rat beskonačnosti/Završnica") suprotstavit će Ryana Goslinga i Chrisa Evansa u ulogama CIA-ina operativca u bijegu i njegova bivšeg partnera poslanog da ga uhvati. Špijunskoj akciji se pridružuje i seksi Ana De Armas, koja je "ukrala" zadnjeg "Bonda", a mogla bi "ukrasti" i "Sivog čovjeka".

---

image
'Prey' je novi film o Predatoru
---

PREY (ljeto)

Iza ovog naslova krije se novi film o legendarnom izvanzemaljskom ratniku/lovcu Predatoru, peti po redu ako se ne računaju njegova dva okršaja s Alienom, ali koncipiran kao pred-prednastavak.

Fanovi će se sjetiti kubure iz "Predatora 2" s ugraviranom 1716. godinom koju je stari Predator poklonio Dannyju Gloveru.

Radnja je smještena nekih 300 godina u prošlost, u vrijeme kad je jedan od prvih Predatora sletio na Zemlju, a suprostavit će mu se mlada Indijanka (Amber Midthunder; "Ledena cesta") koja i sama prolazi ratničku inicijaciju.

"Prey" redatelja Dana Trachtenberga ("10 Cloverfield Lane") ima priliku rastegnuti mitsku i praiskonsku završnica McTiernanova originala na cijeli film, s Indijankom umjesto Schwarzeneggera.

BLACK PANTHER 2 (studeni) + AQUAMAN 2 (prosinac)

Nastavci Marvelovih ("Black Panther") i DC-jevih blockbustera ("Aquaman") težih od milijardu dolara. Kako će funkcionirati drugi "Black Panther" bez pokojnog Chadwicka Bosemana u ulozi Black Panthera jedna je od najvećih misterija godine.

Marvelu svaka čast što nije htio uzeti nekog drugog glumca za ulogu iz poštovanja prema glumcu kojemu će film biti posvećen tako da fanove sigurno čeka jedna emotivna superherojska vožnja.

"Aquaman and the Lost Kingdom" će proširiti mitologiju dugokosog rokerskog superheroja (Jason Momoa) i njegova vodenog svijeta nalik podvodnim "Ratovima zvijezda". Zaplet se tiče nestalog grada Necrusa, a James Wan se "naveliko inspirirao" SF hororom Maria Bave "Planet vampira". Spremite se za "paniku pod morem".

---

image
Vizualni koncept 'Avatara 2' oduzima dah
---

AVATAR 2 (prosinac)

Nakon godina i godina čekanja, nastavak megahita iz sad već "davne" 2009. trebao bi se napokon ukazati na velikim ekranima krajem prosinca. Hoće li se čekanje isplatiti? Vjerujemo da hoće.

James Cameron je sa svakim filmom ponudio nešto neviđeno i(li) tehnološki revolucionarno ("Terminator", "Aliens", "Bezdan", "Terminator 2", "Istinite laži", "Titanic", "Avatar"), što će napraviti i sada. Tehnologija je uznapredovala od 2009., a Cameron je iskoristio napredak za trodimenzionalno istraživanje mora na planetu Pandora.

Veći dio filma odvijat će se pod vodom i donijeti prijelomne podvodne scene u "trećoj dimenziji" koje bi mogle izazvati novu revoluciju i vratiti Camerona na tron blockbusterskog "kralja svijeta".

---

Scorsese predvodi velike redateljske uzdanice

Za filmofile je blagovijest da bi nove filmove trebali predstaviti i Martin Scorsese ("Killers Of The Flower Moon"), Damien Chazelle ("Babylon"), Alejandro Gonzales Inarritu ("Bardo"), Wes Anderson ("Asteroid City"), Baz Luhrmann ("Elvis"), David Lowery ("Petar Pan i Wendy"), Robert Eggers ("The Northman), David Cronenberg ("Crimes Of The Future"), Luca Guadagnino ("Bones and All"), braća Dardenne ("Tori i Lokita"), Ruben Östlund ("Triangle Of Sadness"), Olivia Wilde ("Don't Worry Darling")...

---

---

Filmovi snimljeni u Hrvatskoj: od Cagea do Cronenberga

Trebali bismo vidjeti i dva filma snimljena u Hrvatskoj. Metafilmsku akcijsku komediju "The Unbearable Weight Of Massive Talent" Nicolas Cage je snimao u Dubrovniku i okolici. Misteriozni SF horor "Infinity Pool" Brandona Cronenberga (Davidov sin) s Alexanderom Skarsgårdom i Miom Goth sniman je, pak, na području Šibenika.

---

---

Akcije: Michael Bay, Sly Stallone i Guy Ritchie imaju nove filmove

Na velike ekrane se vraća Michael Bay s pljačkaškim akcijskim trilerom "Ambulance" s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi. Puno se očekuje od Stalloneova "Samaritana" u kojem on igra ostarjelog superjunaka te akcijskog trilera "Bullet Train" u režiji Davida Leitcha ("Atomska plavuša") s Bradom Pittom u glavnoj i Sandrom Bullock u sporednoj ulozi, dakle obratno od "The Lost City". A novi film ima i Guy Ritchie, još jedan s Jasonom Stathamom ("Operacija Fortune").

---

---

Horori: zadnji dio 'Noći vještica'

Najesen bi trebala biti okončana "Noć vještica" s trećim i navodno zadnjim dijelom nove trilogije "Halloween Kills". Dotad će, u novom "Teksaškom masakru motornom pilom", uskrsnuti Leatherface, a trebali bismo, među ostalim, gledati i horore kao što su "X", "The Black Phone" i "Nope", novi film oskarovca Jordana Peelea ("Get Out!").

---

---

Crtići: Spidey i Malci

Najviše se iščekuju nastavak sjajnog animiranog "Spider-Mana", tj. nove komične avanture omiljenih "Malaca" i "Sonica Superježa", a tu je i "Lightyear", fokusiran na lik Buzza iz serijala "Priča o igračkama", te "Bobs Burgers".

---

---

Romanse: ljubav, ah ljubav

Za ljubitelj(ice) romantičnih komedija, uoči Valentinova dolaze "Knjiga ljubavi" i "Ti si taj"; u potonjem filmu glume Jennifer Lopez i Owen Wilson. Od laganijeg štiva, vraća se i "Downton Abbey", kao i "Plavuša s Harvarda".

---

---

Del Toro i Verhoeven

Ova najava je fokusirana na filmove koji će imati premijeru 2022., ali treba podsjetiti da pred hrvatsku publiku uskoro stižu i neki jaki naslovi iz 2021., kao "Ulica noćnih mora" Guillerma Del Tora, "Bendetta" Paula Verhoevena, "Cyrano" Joea Wrighta...

 

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

Dwayne Johnson je Black Adam

Dinosauri pušteni s lanca ('Jurski svijet: Dominion')

'Fantastične zvijeri' bez Johnnyja Deppa

Prva klapa 'Sivog čovjeka'

Novi Batman i Catwoman

Videoigra u kinu ('Uncharted')

Sandra Bullock i Channing Tatum u 'Izgubljenom gradu'

Daniel Craig još jednom kao detektiv Benoit Blanc

'Nož u leđa 2'

Gal Gadot u prvom planu 'Smrti na Nilu'

Zemlji prijeti sudar s Mjesecom u 'Moonfallu'

Jason Momoa opet kao Aquaman

Vizualni koncept 'Avatara 2' oduzima dah

Chris Hemsworth u 'Extraction 2' akciji

Tom Cruise leti u nebo u novom 'Top Gunu'

'Prey' je novi film o Predatoru
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/ovo-bi-mogla-biti-spektakularna-filmska-godina-pogledajte-koji-nas-sve-naslovi-cekaju-uz-vec-najavljenog-batmana-novi-jurski-park-i-drugi-avatar-1159982 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=db6cb32a934b471a8cf84bc461de26bfc4d5124b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+bi+mogla+biti+spektakularna+filmska+godina.+Pogledajte+koji+nas+sve+naslovi+%C4%8Dekaju%2C+uz+ve%C4%87+najavljenog+Batmana%2C+novi+Jurski+park+i+drugi+Avatar&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fovo-bi-mogla-biti-spektakularna-filmska-godina-pogledajte-koji-nas-sve-naslovi-cekaju-uz-vec-najavljenog-batmana-novi-jurski-park-i-drugi-avatar-1159982 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fovo-bi-mogla-biti-spektakularna-filmska-godina-pogledajte-koji-nas-sve-naslovi-cekaju-uz-vec-najavljenog-batmana-novi-jurski-park-i-drugi-avatar-1159982 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => USKORO, USKORO.... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Film & TVUSKORO, USKORO....

Ovo bi mogla biti spektakularna filmska godina. Pogledajte koji nas sve naslovi čekaju, uz već najavljenog Batmana, novi Jurski park i drugi Avatar

Piše Marko Njegić
17. siječnja 2022. - 15:53

Kad smo prije dvije godine na ovom mjestu najavljivali najočekivanije-najzvučnije filmove 2020., nismo mogli ni slutiti da će većina njih biti odgođena zbog globalne pandemije ("Mjesto tišine 2", "Za smrt nema vremena", "Black Widow", "Brzi i žestoki 9", "Venom 2", "Istjerivači duhova: Nasljeđe", "Godzilla vs. Kong", "Vječnici", "Dina"...).

U međuvremenu mnogi su se prikazali, i to 2021., ali ne i svi, pa bismo tako tek ove godine trebali pogledati "Morbiusa" i "Top Gun: Maverick", najavljene 2020., ako omikron ne poremeti kinodistribuciju koja se počela uhodavati zahvaljujući megahitovima poput novog "Spider-Mana".

Nije dobar znak što je "Morbius" već odgođen s kraja siječnja na konac ožujka, da je Disney objavio kako će novi Pixarov crtić "Crvena panda" ići direktno na stre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 22:31