StoryEditorOCM
Film & TVRADI CENZURA

Spielbergova ‘Priča za zapadne strane‘ zabranjena u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Bahreinu, Omanu, Kuvajtu, Emiratima... Što je razlog?

Piše HINA
7. prosinca 2021. - 11:32
Glumačka ekipa s režiserom Stevenom Spielbergom, Ansel Elgort, Corey Stoll, Rachel Zegler, Josh Andres Rivera, Steven Spielberg, Mike Faist, Rita Moreno, Brian d'Arcy James, Ariana DeBose i David Alvarez , na premijeru u New Yorku  AFP

Prikazivanje adaptacije klasičnoga filmskog mjuzikla u režiji Stevena Spielberga "Priča sa zapadne strane" navodno je zabranjeno u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Bahreinu, Omanu, Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Hollywood Reporter se poziva na regionalne izvore koji tvrde da su tamošnji cenzori odluku donijeli zbog transrodnog lika koji se u njemu pojavljuje.

Premda je informacija nepotvrđena, visokobudžetni mjuzikl, kojemu predviđaju nekoliko Oscara, navodno je zabranjen zbog transrodnog lika Anybodys, kojega glumi Iris Menas, nebinarna glumica poznata po ulozi u rock mjuziklu Jagged Little Pill, prenosi Guardian.

Po pisanju Hollywood Reportera film nije dobio potvrdu za prikazivanje u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a Disney je odbio izrezati di...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:16