StoryEditor
Film & TVnapokon!

U ljetnom kinu na Bačvicama otvoren 13. Festival mediteranskog filma Split, gradonačelnik Krstulović Opara pozvao sugrađane da uživaju u filmovima

2. srpnja 2020. - 23:09
Joško Šupić/HANZA MEDIA

Nije baš najugodniji osjećaj, ali sigurnost je na prvom mjestu – rekla nam je odlučno jedna od djelatnica u ljetnom kinu "Bačvice" koja je nosila masku na licu na otvaranju 13. FMFS-a.

Sigurnost je doista na prvom mjestu FMFS-ovaca za ovogodišnje (post)koronsko izdanje festivala. Djelatnici nose maske i rukavice, na ulazu u kino sredstvo za dezinfekciju ruku. Neobični prizori kakve inače gledamo na velikom ekranu.

Kapacitet ljetnog kina je smanjen za trećinu i sad je nekih 300 mjesta naspram 900 regularnih, odnosno preko 1000 sa zidića za koje se karte ove godine ne izdavaju.

I filmova je manje nego inače, ali ovi odabrani se čine dobri ili to jesu, kao film otvaranja, "Mater" Jure Pavlovića. No, FMFS svejedno brodi dalje i ostat će zapisan kao prvi (post)koronski filmski festival u Hrvatskoj i jedan od prvih u Europi.

- To je dosta hrabro, čestitam FMFS-u na tome, kao i na visokoj brojci 13 koja nije pegula. Imamo premijeru dugometražnog hrvatskog filma koji je ujedno promocija Dalmacije i dalmatinske produkcije. Pozivam Splićane da uživaju idućih deset dana u kinu i filmovima te da se ponašaju odgovorno – kazao nam je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Trinaest doista nije pegula. Da se FMFS održao u izvornom lipanjskom terminu, pola projekcija bi radi lošeg vremena bilo otkazano, a sad kad je ljeto službeno počelo, počeo je tradicionalno i FMFS.

‘Mater‘ redovno u kinodistribuciji 20. srpnja

Drago što je moj film premijerno na FMFS-u, a posebno mi je drago što su ulaznice prodane svega nekoliko sati nakon što su puštene u prodaju. To zapravo govori i da je sama organizacija festivala napravila super posao i da jako puno ljudi zna za film, tako da očekujemo da će i nakon 20. srpnja, kad krene u redovnu kinodistribuciju, opet s projekcijama i u kinu "Bačvice", biti dobro posjećen – izjavio nam je uzbuđeno Jure Pavlović.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 11:29