StoryEditor
Glazbaslušaj lokalno

Mladi akademski glazbenici povodom Sudamje večeras i sutra emitiraju snimku jubilarnoga koncerta splitskih skladatelja

5. svibnja 2020. - 12:20
Vlado Sunko jedan je od zastupljenih splitskih skladatelja  Paun Paunović/hanza media

Zbog nemogućnosti održavanja koncerata uživo, Udruga MAG uoči blagdana sv. Dujma daruje svim ljubiteljima glazbe cjelokupnu video snimku koncerta "Večer splitskih skladatelja“ održanog u okviru jubilarnog 10. MAGfestivala u rujnu 2019. godine.

Prvi dio koncerta, u izvedbi Splitskog gitartističkog kvarteta, bit će premijerno emitiran u utorak, 5. svibnja s početkom u 20 sati. Na programu su djela Vlade Sunka, Ivana Božičevića i Gordana Tudora.

Dan kasnije, u srijedu 6.svibnja, također u 20 sati, bit će emitiran drugi dio koncerta u izvedbi mandolinskog kvarteta Da Capo s djelima Marinka Katunarića, Tomislava Kalebića, te Vlade Sunka i Ivana Božičevića.

Snimkama se može pristupiti direktno preko veze te preko internet stranice www.udrugamag.com.

Udruga MAG ove godine obilježava desetu obljetnicu djelovanja.

U organizaciji Udruge do sada je održano deset međunarodnih MAGfestivala komorne glazbe i deset koncertnih sezona (uključujući i trenutno prekinutu) s ukupno više od 120 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što je kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao.

Udruga je dobitnik Posebne nagrade za umjetnost koju dodjeljuje Slobodna Dalmacija.

Od rujna 2019. godine MAG je članica Platforme glazbenih iniciativa Split koju čini 15 udruga, umjetničkih organizacija i obrazovnih institucija koje djeluju u Splitu i širem splitskom području.

Ova platforma osnovana je s ciljem djelovanja prema upravljačkim strukturama grada Splita u (su)kreaciji glazbenog i kulturnog života Grada te artikuliranja zajedničkih interesa prema prostoru buduće koncertne dvorane kao isključivo koncertnog prostora. Također, Platforma je usmjerena na međusobnu suradnju, razvoj publike te koncertnu i svekoliku glazbenu te kulturnu djelatnost u Splitu i okolici.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 22:21