StoryEditorOCM
GlazbaZvuk ulice i duha

Predstavljen CD ‘The Best of EVO RUKE Volume 2‘, na splitskim Prokurativama, kao uvertira u Festival

Piše M. K. P.
5. rujna 2024. - 09:39
Konferencija za medije uoci predstojeceg Festivala EVO RUKE 2024. na splitskim Blatinama. Organizator Stivi Vuckovic predstavio je CD” The Best of EVO RUKE Volume 2.”  Sasa Buric/Cropix

U restoranu Bajamonti na splitskim Prokurativama, jučer je predstavljen  CD "The Best of EVO RUKE Volume 2", u izdanju Croatia Recordsa i Wolfmana. Ovaj jedinstveni album, kako je istaknuo utemeljitelj projekta Stevo Vučković Stivi, odražava atipične i incidentne glazbene izraze našeg vremena, a usko je povezan s nadolazećim jedanaestim izdanjem festivala EVO RUKE, koji će se održati od ovog petka, šestog rujna do nedjelje, osmog rujna na splitskim Blatinama.

Festival EVO RUKE (Revija urbane kulture), koji unosi zvuk ulice u parkić na Blatinama, ove je godine dodatno obilježen promocijom ovog diskografskog izdanja. Croatia Records i Wolfman udružili su snage kako bi kreirali kompilaciju od 18 autorskih pjesama (devet bendova), koje vjerno odražavaju duh festivala. EVO RUKE kroz trodnevne besplatne programe i koncerte predstavlja zvuk ulice, grada i rock’n’rolla, dodajući Splitu, uz njegov mediteranski i dalmatinski duh, urbaniji pečat, koji prkosi trendovima društvene i kulturne simplifikacije, rečeno je na predstavljanju. Na promociji CD-a su uz alfu i omegu projekta Stivija Vučkovića bili i Ivan Cinotti, novopečeni diskograf i izdavač iz Kaštela te Ivan Kulaš iz Zatona (šibenskog), u ime benda, The Kulash, koji također sudjeluje u ovom zanimljivom projektu.

image

Na fotografiji Ivan Kulaš.
 

Sasa Buric/Cropix
image

Na fotografiji: Ivan Cinotti.
 

Sasa Buric/Cropix

Kao najavu velikog povratka festivala u splitski Đardin 2025. godine, posjetitelji će ovog vikenda, od petka do nedjelje, na Blatinama imati priliku uživo čuti izvođače poput Peacefool Snyte, Art Effecta, Kostura, Šetača, Steva, Stjepka i Sretka, The Kulasha, Sile nečiste, Harpoon Blues Banda, Antologije (tribute to Leb i sol) te Black Coffeea feat. Danijela Prpić.

image


Utemeljitelj hvale vrijednog projekta Stevo Vučković Stivi.

Sasa Buric/Cropix

Splitski Đardin, jedini park u užoj gradskoj jezgri, osam je sezona bio domaćin tematskog glazbenog parka hrvatskih izvođača, oaze jazza, bluesa i rock’n’rolla, pružajući platformu za stilske inovacije u modernoj glazbi. Posljednje dvije godine, EVO RUKE se održava na alternativnoj lokaciji na Blatinama, mjestu ključnom za splitsku rock scenu. Upravo na Blatinama su se formirali bendovi poput Daleke obale, Đavola i TBF-a, a stara zgrada MZ- a bila je utočište mnogim mladim glazbenicima, uključujući i mladog Wolfmana, zaslužnog za očuvanje sintagme "splitska dica".

Na samom kraju press konferencije, organizator se zahvalio svim sponzorima - Državi Hrvatskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu, koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i festivala. 

image

CD "The Best of EVO RUKE Volume 2."

Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49