StoryEditorOCM
KazališteA DELMESTRE?

‘Ili će intendat HNK Split voditi Splitsko ljeto ili neće biti održano‘; Ivošević stao u obranu Bilandžića i zaprijetio

Piše kultura sd
22. svibnja 2024. - 16:48

Nakon vijesti kako ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek nije zadovoljna programom Splitskog ljeta kojeg je osmislio intendant HNK Split Vicko Bilandžić i glasina da bi splitska redateljica Nenni Delmestre trebala biti imenovana za ravnateljicu Splitskog ljeta oglasio se i dogradonačelnik Bojan Ivošević na svojem Facebook profilu.

‘Premda su se u medijskom prostoru pojavile isključivo kuloarske priče da ministrica Obuljen Koržinek planira zaobići intendanta HNK Split i gurati neke svoje kadrove na čelo Splitskog ljeta želimo jasno zaustaviti svaku daljnju spekulaciju.

Prije svega napomenut ćemo da uz djelomično financiranje programa Splitskog ljeta Grad Split financira i plaće zaposlenika HNK Split, opremu i javne površine koja su potpora navedenoj manifestaciji što u ukupnoj sumi troškova jasno daje iznos nekoliko puta veći od 440.000 € koje daje Ministarstvo kulture i medija.

Stoga bez ikakvih daljnjih rasprava ili će intendat HNK Split voditi Splitsko ljeto ili isto neće biti održano na javnim površinama Grada Splita, niti će na njemu sudjelovati zaposlenici HNK Split, nit će Grad Split financirati navedeno.

Iza nas je najgledanija kazališna sezona u povijesti HNK Split, kao i unazad mnogo godina najbolji Marulićevi dani stoga ne postoji niti jedan racionalan razlog da bi se iz Zagreba kadrovirala splitska kultura osim nečijih privatnih interesa.

Pozdrav iz nepokorenog grada‘, poručuje Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 16:48