StoryEditorOCM
KazališteNIŠTA NJE RIJEŠENO

Na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća Bilandžiću ponovno nije prošao izvještaj! Tko će otići - Vice ili Vijeće?

Piše Jasmina Parić
15. ožujka 2024. - 16:37

Na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća, intendantu Vicku Bilandžiću nije prošao ni Financijski i programski plan za 2024. godinu. Pridodajmo tome da je na prošloj sjednici "palo" programsko i financijsko izvješće za prethodnu godinu.

Oba dokumenta bit će poslana Gradu a o nemiloj situaciji u splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući odlučit će gradonačelnik Ivica Puljak.

Na sjednici je prvo usvojen zapisnik s prethodne. Sada je dostupan i na stranicama HNK Splt pa se iz njega može iščitati veliko nerazumijevanje i neusklađeni stavovi intendanta i Vijeća. Reklo bi se, oni u kupe, on u špade. Kao što smo ranije spominjali, prigovaraju mu neispunjen plan, nenamjensko trošenje sredstava te greške u izvještaju.

Bilandžić ima svoja tumačenja, navodi financijske dobitke, i valjano i pošteno poslovanje; mnogo vremena raspravlja se o tome može li se, na primjer, koprodukcija tretirati kao premijera i slično.

Razumijevanja nema i sada je očito da Vijeće i intendant ne mogu nastaviti zajedno raditi. Neće biti srednjeg rješenja i "popravaka".

Oba odbijena izvještaja u pravilu su razlog za ostavku. Valja napomenuti i to da po zakonu intendant mora dobiti priliku za očitovanje.

Trenutak je nezgodan, gradonačelniku teatarski skandal mjesec dana prije izbora ne ide u prilog. Ipak, netko će morati otići, ili Vijeće ili Bilandžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 09:43