StoryEditorOCM
Auto motoHrvoje Bašić

Direktor marketinga jedne od najvećih Suzuki kuća u Europi otkriva što nas očekuje na tržištu automobila u 2024. godini

Piše Promo
26. ožujka 2024. - 15:35

U svijetu automobila, Suzuki je sinonim za pouzdanost, učinkovitost i kvalitetu. No što se krije iza tih vodećih japanskih principa, posebno na lokalnoj razini? O tome smo razgovarali s Hrvojem Bašićem, direktorom marketinga grupacije Suzuki Dalmacija (ATT & Perfekt-auto Suzuki), kako bismo dobili uvid u aktualne ponude, prošlogodišnje prodajne rezultate te njihovu ponudu rabljenih vozila.

Hrvoje, možete li nam reći nešto više o trenutnim ponudama koje ATT & Perfekt-auto Suzuki nudi svojim kupcima?

– Naravno, u fokusu nam je pružiti najbolje moguće iskustvo kupnje, uz atraktivne pakete opreme i povoljne financijske uvjete. Naša autokuća je poznata po tome što uz klasične načine financiranja i zamjene tipa staro za novo ili novije rabljeno vozilo, kupcima nudi pogodnost plaćanja vozila u dvije ili tri rate, a sada smo uveli i još jednostavniji model – na četiri godišnje rate, bez banke, preko nas.

Za one koji nisu upoznati s tom pogodnošću, što to znači?

– To znači da željeno Suzuki vozilo možete otplatiti u par godišnjih rata, jednostavno i bez svih onih zavrzlama koje bi inače morali prolaziti u nekoj banci ili leasing kući. Ne trebate vaditi izvatke plaća, nije bitno jeste li stalno zaposleni, kakav vam je bonitet...

image

Ponuda Suzuki automobila

Kakvi su prodajni rezultati za Suzuki u protekloj godini?

– Protekla godina bila je izazovna za cijelu automobilsku industriju zbog globalnih okolnosti, ali ponosni smo na rezultate našeg tima. Unatoč izazovima, otvorili smo novi Suzuki salon u Šibeniku, a prošla godina je bila do sada najbolja za ATT Suzuki i Perfekt-auto, s nevjerojatnom brojkom više od 1000 prodanih vozila! Istaknuo bih i da su naši modeli SUV segmenta, poput Vitare i S-Crossa, ponovno dva najprodavanija modela fizičkim osobama u svojoj klasi, a Suzuki je i dalje daleko najprodavanija marka hibrida u Hrvatskoj. Nema boljeg dokaza da naši ljudi vole Suzuki i vjeruju našem brendu.

Predstavljen je novi Swift, priča se o novoj Vitari, što još možemo očekivati u 2024. godini?

– Uzbuđeni smo zbog dolaska novog Swifta koji bi mogao biti još jedan hit na tržištu manjih gradskih automobila, s obzirom na mnogobrojne upite koje već sada dobivamo. Nova Vitara će biti vjerojatno prvo vozilo na tržištu s ugrađenom crnom kutijom i alkotestom, čime Suzuki pokazuje i koliko mu je važan segment ulaganja u sigurnost u prometu. Također, ne smijemo zaboraviti ni na Suzukijev moto program koji je iznenadio sve fanove, s obzirom na to da je u istoj godini predstavio čak tri nova motocikla koji su oduševili motoriste. Sudeći po tome kako je započela ova godina, vjerujem da će biti još bolja nego prethodna, koja je za nas i za Suzuki u Europi zaista bila rekordna. Trenutno imamo dovoljno vozila na lageru, pa čak i modele poput Suziki Ignisa koji se znao čekati i do godine dana.

image

Ponuda suzuki motocikala

S obzirom na sve veću prodaju rabljenih vozila, možete li nam reći nešto više o vašoj ponudi u tom segmentu?

– Istina je da rabljeni automobili postaju sve traženiji među kupcima koji traže pristupačne i pouzdane opcije, a Japanac je tu na svom terenu. Kupcima nudimo širok izbor rabljenih vozila, od godišnjaka do nešto starijih vozila, doslovno svatko može pronaći nešto za sebe. Ono što je naša najveća prednost u odnosu na sve ostale je upravo Suzukijeva pouzdanost i jeftino servisiranje. To potvrđuje i statistika s tehničkih pregleda; Suzuki je u samom vrhu marki automobila koje se najmanje kvare ili se uopće ne kvare.

Inače, sva naša rabljena vozila prolaze temeljitu provjeru kako bismo osigurali da su u izvrsnom stanju prije nego što ih stavimo na prodaju. Također, mi kupcima nudimo i razne financijske opcije na rabljene automobile kako bismo olakšali kupnju, poput plaćanja u više godišnjih rata. Dakle, ako razmišljate o kupnji rabljenog vozila, Suzuki definitivno nije “mačak u vreći”.

Ima li još nešto što biste željeli preporučiti našim čitateljima?

– Samo bih htio zahvaliti u ime naših djelatnika, od Zadra do Dubrovnika, svim našim vjernim kupcima na njihovom povjerenju i podršci. Bez njih ne bismo bili tu gdje jesmo danas. Truditi ćemo se i dalje pružati najbolje, kako bismo opravdali to povjerenje i ostali prvi izbor za sve ljubitelje Suzuki vozila.

Razgovor s Hrvojem Bašićem, direktorom marketinga najvećeg ovlaštenog distributera Suzuki vozila u ovom dijelu Europe, pružio je uvid u dinamičan svijet automobilske industrije te angažman tvrtke u pružanju vrhunske usluge i proizvoda svojim kupcima. S obzirom na njihovu posvećenost kvaliteti i kupcima, jasno je da će ATT & Perfekt-auto Suzuki ostati ključni igrač na tržištu i u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:23