StoryEditorOCM
Auto motoposebna klasa

Druga generacija subkompaktnog crossovera Toyote C-HR: Avangardan i napredan, podiže kvalitetu svojeg prethodnika

27. srpnja 2023. - 11:25

Toyota je održala svjetsku premijeru potpuno nove druge generacije svojeg supkompaktnog crossovera C-HR. Lansiranje originalnog izdanja modela C-HR 2016. bilo je prekretnica i za Toyotu i za europski C-SUV segment. Bio je to radikalan dodatak visoko konkurentnom tržištu, stvarajući kontrast s konvencionalnim SUV stilom s dramatičnim dizajnom oštrih rubova, bližim izgledu suvremenih sportskih kupea.

Uspjeh modela C-HR kao inovatora pomogao je promijeniti percepciju javnosti o Toyoti u Europi, dodajući marki snažnu emocionalnu dimenziju. Potpuno nova, sljedeća generacija Toyote C-HR podiže izvanrednu kvalitetu i status svoga prethodnika na višu razinu avangardnim dizajnom, naprednim tehnologijama i nizom elektrificiranih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova s povećanom snagom, boljom voznošću i proširenom mogućnosti potpuno električne vožnje.

image

Toyota CHR

Toyota

Toyotin dizajnerski i aero timovi blisko su surađivali kako bi osigurali da vanjski izgled bude aerodinamično učinkovit, kao i vizualno impresivan. To je osiguralo optimizaciju protoka zraka iznad i oko vozila u detaljima, uključujući precizno profiliranje prednjeg branika i format stražnjeg krovnog spojlera. Toyota je stvorila besprijekorno, intuitivno i personalizirano korisničko iskustvo dizajnirano da prevlada očekivanja i prepoznaje vrijednost koju današnji kupci pridaju povezanom ekosustavu u automobilu gdje mogu koristiti aplikaciju na svojem telefonu, dodirni zaslon ili glasovne naredbe za upravljanje širokim rasponom funkcija. Cilj je bio stvoriti jasno, intuitivno i personalizirano iskustvo koje predviđa potrebe korisnika.

Toyota C-HR ima novi, 12,3-inčni potpuno digitalni kombimetar (ovisno o stupnju opreme). Grafika je oštra, a informacije su jasno raspoređene po zonama i lako čitljive. Zaslon se može prilagoditi tako da daje prioritet različitim sadržajima u skladu s preferencijama vozača ili vrstom putovanja. Postoje tri unaprijed postavljena rasporeda koji se mogu personalizirati pomoću prekidača na upravljaču. Bit će dostupna s multimedijskim paketom Toyota Smart Connect, uključujući zaslon osjetljiv na dodir od osam ili 12,3 inča, glasovni agent u vozilu i bežičnu vezu s pametnim telefonom putem aplikacija Apple CarPlay ili Android Auto. Sustav će pružiti informacije o dometu EV i lokalnim lokacijama za punjenje u svojoj POI funkciji.

Potpuno nova Toyota C-HR bit će predstavljena s izborom od četiri elektrificirana pogonska sklopa, linijom koja demonstrira Toyotin dobro dokazani višetehnološki put prema ugljičnoj neutralnosti. Ponuda se sastoji od 1,8 i 2,0-litrenih hibridnih električnih (HEV) verzija i 2,0-litrenog plug-in hibridnog električnog (PHEV) modela, a 2,0-litrena HEV varijanta dodatno će biti dostupna s opcijom inteligentnog pogona na sve kotače (AWD-i).

Predstavljen u novoj Corolli, 1,8-litreni hibridni pogonski sklop fokusiran je na ekološke performanse, ali ima znatno više snage od trenutne 1,8-litrene hibridne električne Toyote C-HR. Hybrid 200 još je snažniji prijedlog, njegova veća snaga pridonosi ugodnom iskustvu hibridne vožnje s beskompromisnom učinkovitošću. Prema proizvođaču, 2,0-litreni Plug-in Hybrid ima najbolji sustav u klasi – dvostruki DNK: omogućuje jednostavnu potpuno električnu EV vožnju za svakodnevnu upotrebu i visoko učinkovite hibridne električne performanse za duža putovanja. Sustav može ukloniti velik dio stresa u vožnji, s pravom EV sposobnošću s vrlo konkurentnim dometom i s Regeneration Boostom – iskustvom vožnje poput “jedne pedale” s tri razine rada, za lakše napredovanje u gradskom prometu.

image

Toyota CHR

Toyota

Opcija AWD-i, koja je dostupna na 2,0-litrenom HEV-u, daje dodatnu vuču i stabilnost pri kretanju, skretanju ili vožnji na skliskim površinama, uz podršku dodatnog kompaktnog električnog motora – generatora velikog momenta na stražnjoj osovini automobila. Ovaj sustav može raditi u širokom rasponu brzina vozila i uvjeta na cesti.

Nova Toyota C-HR bit će predstavljena s dva posebna modela Premiere Edition, s najvišom razinom opreme i stila. GR SPORT Premiere Edition dodat će GR stilske detalje, uključujući G-mrežasti uzorak za rešetku, novi dizajn 20-colnih aluminijskih kotača, GR oznake, Liquid Black ukrase na središnjoj konzoli i sportska prednja sjedala s GR logom utisnutim na naslonima za glavu. Njegova prepoznatljiva boja Precious Silver u novoj je dvobojnoj izvedbi koja proširuje kontrastnu crnu završnicu od krova preko stražnjeg dijela automobila; bit će dostupne i druge opcije boja. Specifikacija opreme uključuje head-up zaslon i JBL premium audiosustav. High Premiere Edition ima prepoznatljivu dvotonsku Sulphur sumpornu vanjštinu, a bit će dostupne i druge boje. Kabina ima sjedala od perforirane kože s kontrastnim sumpornim šavovima, head-up zaslon i panoramski krov.

Svojim dizajnom nalik konceptnom automobilu, besprijekornim digitalnim korisničkim iskustvom, potpuno elektrificiranim pogonskim sklopom i okretnom dinamikom vožnje nova Toyota C-HR ima kvalitete da zadrži svoju poziciju legendarnog modela, privlačeći nove kupce i jačajući marku Toyota u Europi.

image

Toyota CHR

Toyota
image

Toyota CHR

Toyota
image

Toyota CHR

Toyota
image

Toyota CHR

Toyota
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 14:02